Åpningstider
Mai til september: Hver dag kl.10–17
Oktober til april: Tirsdag-søndag kl.11–16, Mandag stengt
Hele året: Langåpent hver torsdag til kl. 20
Meny

Utstillinger på Jugendstilsenteret & KUBE 2019

hovedutstilling-kube-2019_kvadratisk-webbanner.jpg

Jugendstilsenteret & KUBE er glade for å kunne presentere utstillingsprogrammet for 2019.

I løpet av dette året kan vi tilby våre besøkende fem temporære utstillinger, i tillegg til de faste utstillingene. Vi inviterer også til arrangement knyttet tett opp mot de ulike utstillingenes tematikk.

Velkommen til et spennende utstillingsår på Jugendstilsenteret & KUBE!

Nye verk fra samlingen

8.6.18 – 28.7.19

Jugendstilsenterets samling har fått en rekke nye tilskudd de siste årene. I denne utstillingen kan du oppleve flere av disse. Blant de vakre verkene som presenteres finnes både nyinnkjøp og donasjoner.

Vi er stedene - Vestlandsutstillingen 2019
8.2 – 10.3.19

Årlig vandreutstilling som viser nye verk fra 35 kunstnere med tilknytning til Vestlandet.

The Edge of the Sea
3.5 – 29.12.19

3.mai inviteres publikum til KUBE og åpningen av årets hovedutstilling. «The Edge of the Sea» bringer sammen kunstnere som skildrer og bearbeider tema knyttet til havet, som handel og transport, forurensning, flyktningkrisen, utvinningen av ressurser og sameksistensen mellom mennesker og annet liv. 

Ålesund og Norges geografiske utgangspunkt er i den nord-europeiske periferien, men vi er omgitt av hav som samler oss og gjør oss til viktig del av et globalt fellesskap. Med både et lokalt og globalt fokus forholder utstillingen seg til eksistensielle endringer og en uviss fremtid, og kunstverkene synliggjør havet som en arena hvor et bredt spekter av økologiske, kulturelle og politiske utfordringer og problemstillinger gjør seg gjeldende.

«The Edge of the Sea» er en respons på en verden preget av klimaendringer, fremmedgjøring og fremmedfrykt, undertrykking, demokratier i krise og økonomisk usikkerhet. De globale endringene i klimaet skjer gradvis. Hav stiger, elver flommer over, intense stormer og orkaner sveiper over byer og tettsteder mens tørke og skogbranner setter uopprettelige spor. Endringene skjer så gradvis at det er vanskelig for mange å ta inn over seg. Hvordan påvirker dette samtidsbildet våre tanker og visjoner om fremtiden?

Utstillingens tittel er lånt fra Rachel Carsons bok «The Edge of the Sea», utgitt første gang i 1955.

Marit Akslen / Sissel M. Bergh / Caroline Bergvall / Ursula Biemann / Danilo Correale / Johannes Heldén / Terese Longva / Randi Nygård / Sissel Tolaas / Marina Zurkow / m.fl.

Angsten står i sofaen - Gustav Vigeland
6.9.19 – 29.12.19

Vandreutstilling fra Nasjonalmuseet.

I 2019 er det 150 år siden Gustav Vigeland (1869-1943) ble født, og i den forbindelse presenteres vandreutstillingen «Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen». Utstillingen viser hans mest sentrale arbeider fra 1890-tallet, i tillegg til et lite utvalg senere skulpturer.

Gustav Gaudernack
6.9.19 – 12.1.20

En utstilling der vi viser unike objekter skapt av en av Norges viktigste jugendstilkunstnere inne glass og metallkunst. Gaudernack blir omtalt som «Norges første designer» og det var som jugendstilkunstner at han fikk sikk internasjonale gjennombrudd.