Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

The Edge of the Sea

hovedutstilling-kube-2019_jugendstilsenteret-n.jpg

KUBE 3.5.-29.12.2019

Med utstillingen «The Edge of the Sea» ser vi nærmere på hva som skjer ved, i, og på havene, ut fra et behov for å reagere på flere presserende globale problemer: fremmedgjøring og fremmedfrykt, undertrykking, demokratier i krise, økonomisk usikkerhet og klimaendringer.

Responsen er en sammensetning av kunstneriske reaksjoner på flere av disse problemene. I lys av de drastiske endringene vi mener å se komme, presenterer vi en utstilling med 13 verk av internasjonale samtidskunstnere som adresserer og utforsker dagsaktuelle politiske, kulturelle og biologiske forhold. Kunstnere med kunnskap om havets tilstand, om hvordan vi bruker havet som næring, som transportåre, som fluktrute, som kontakt med andre, som livsgrunnlag, som søppelplass, som håp. Utstillingen gir dermed innblikk i tema som global handel og transport, forurensning, flyktningkrisen, utvinningen av ressurser, og sameksistensen mellom mennesker og annet liv.

Vi har lett etter verk som inviterer til refleksjon. Verk som oppfordrer til en økt kollektiv bevissthet gjennom å synliggjøre resultatene av menneskets påvirkning på sine omgivelser, og som minner oss om hvordan havet binder oss sammen - over grenser, mellom land, og på tvers av arter.

Kunstmuseet Jugendstilsenteret og KUBE ligger ytterst i nordvest, i et land der havet har vært livsgrunnlaget siden steinalderen. Dette, sammen med det nasjonale og globale fokuset på havet, gjør det riktig og viktig å nå presentere en utstilling der havet settes i sentrum, og der vi, sammen med publikum, står på kanten, ved havet, og prøver å se inn i fremtiden.

Kunstnerliste:
Marit Akslen / Heba Y. Amin / Sissel M. Bergh / Caroline Bergvall / Ursula Biemann / Danilo Correale / Johannes Heldén / Terese Longva / Randi Nygård / Rafi Segal & Yonatan Cohen / Sissel Tolaas / Pinar Yoldas / Marina Zurkow (More&More Unlimited: Marina Zurkow, Sarah Rothberg, Surya Mattu).

Utstillingens varighet: 3. mai til 29. desember 2019. 

Kurator: Benedikte Holen

I forbindelse med utstillingen inviterer vi til flere arrangementer utover året. 

Utstillingen er produsert med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm