Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Performance MARIANNE HEIER 23.november kl.19.00: "sol"

marianne_heier.jpg

Marianne Heier utvikler den stedsspesifikke performancen "Sol" for Jugendstilsenteret og KUBE. Den finner sted utendørs ved Jugendstilsenteret.

Marianne Heier (f.1969) er billedkunstner utdannet i Milano og Oslo, hvor hun bor og arbeider. Spørsmål knyttet til økonomi og verdisirkulasjon er sentrale i hele Heiers kunstnerskap, med gavens iboende makt som tilbakevendende tema. Med et kritisk skråblikk snur hun det vi kanskje tenker på som «sunn fornuft», på hodet og lar andre tolkninger og muligheter komme til syne. Hun arbeider ofte med performance, og samarbeider gjerne med utøvere av forskjellige former for scenekunst. 

I «Sol», som er et nytt verk spesiallaget for Jugendstilsenteret og KUBE, bruker Heier bybrannen i Ålesund i 1904 som utgangspunkt for å snakke om frykt, og om behovet vårt for å kontrollere de ødeleggende kreftene som fins i verden. Ilden blir et bilde både på destruksjon og på livgivende varme. Inspirert av kjente tekster av bl.a. Gaston Bachelard, Georges Bataille og William Blake, beveger verket seg gjennom historien og frem til våre dagers terrorangst og overvåkningssamfunn. 

Marianne Heiers fremføring av verket starter kl 19.00, og publikum bes stille seg på gateplan i området rundt Apotekertorget. Varighet ca 30 min. Apotekeren kafé holder åpent i etterkant av performancen.

Gratis og åpent for alle.