Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

mette edvardsen: ”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” 2.-3.desember

”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” 
Foto: Document Photography - Sydney Biennale, 2016.
”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” Foto: Document Photography - Sydney Biennale, 2016.

”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” er en samling levende bøker. 2.-3. desember gjøres et knippe levende bøker, som består av utøvere som har memorisert en bok av eget valg, tilgjengelig for publikum. Publikum kan reservere en bok eller droppe innom å låne en dersom den er tilgjengelig.

Arrangeres i samarbeid med Ålesund Bibliotek og finner sted på biblioteket.

Ideen til dette biblioteket av levende bøker kommer fra science-fiction romanen «Fahrenheit 451», en framtidsvisjon av et samfunn der bøker er forbudte fordi de ansees som farlige, og hvor lykke skal oppnås i fravær av kunnskap og kritisk tenkning. I dag baserer vi oss i økende grad på elektronisk lagring av dokumenter og bøker, og tematikken blir aktuell på ny: Hva om noen plutselig sletter alt?

Å lære en bok utenat er en kontinuerlig prosess av å minnes og å glemme. Uansett hvor mye eller godt du lærer noe utenat, må du allikevel holde det ved like, ellers vil du glemme det igjen. Kanskje har du allerede glemt begynnelsen når du kommer til slutten av boken? «Time has fallen asleep…» er en annerledes leseropplevelse. De besøkende velger en bok, og boken tar leseren sin med til et sted i biblioteket, i kafeen på museet, eller på en spasertur ute mens den resiterer sitt innhold. Publikum tilbys en helt unik en-til-en-opplevelse.

Tilgjengelige titler:
Elskeren – Marguerite Duras (på norsk)
Sataniske vers – Salman Rushdie (på norsk)
I am a Cat – Soseki Natsume (på engelsk)
Pianolærerinnen – Elfriede Jelinek (på norsk)
Hakkepølsa - Torgny Lindgren (på norsk)
Answered Prayers - Truman Capote (på engelsk)
Bartleby, the Scrivener – Herman Melville (på engelsk)

Bøkene er tilgjengelig på oppsatte tider lørdag 10.00-15.00 og søndag 12.00-16.00. For å bestille en bok, ta kontakt i skranken til Ålesund Bibliotek, send epost til post@alesund.folkebibl.no, eller ring til Ålesund bibliotek tlf: 70 16 22 60.

Gratis for alle.

Gjennomføres med støtte fra Nasjonalbiblioteket.

Konsept: Mette Edvardsen
Med: Kristien Van den Brande, Kristine Øren, Mari Matre Larsen, Marit Ødegaard, Martin Slaatto, Mette Edvardsen 
Produksjon: Mette Edvardsen/ Athome & Manyone vzw 
Støttet av: Norsk Kulturråd
Tittel: "Time has fallen asleep in the afternoon sunshine" er en setning av en bok av Alexander Smith som det refereres til i Fahrenheit 451 av Ray Bradbury (1953).