Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

”Lyset på lenger” 30.11.2017 KL 19.00

lplnov.gif

Langåpen torsdag på KUBE med performance, foredrag, musikk med mer.

Annika Ström
Annika Ström (f.1964) arbeider med video, lydspor, performance og tekstbaserte verk. Hun studerte ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og flyttet til Berlin i 1993. I 2010 iscenesatte hun performancen «Ten embarrassed men» på Frieze Art Fair i London for å rette fokus mot det lave antallet kvinnelige kunstnere som er representert på kommersielle kunstmesser. Ströms tekstarbeider vises permanent på humanistisk fakultet ved Lund Universitet, hun er representert i en rekke kunstsamlinger og har vist sine arbeider på institusjoner som Moderna museet i Stockholm og Trondheim kunstmuseum. Ström bor og arbeider i Storbritannia. 

Haiku og teseremoni

Noriaki - en meditativ kunstopplevelse med te, poesi og musikk.

Karin Augusta Nogva (kunstner), Endre Ruset (forfatter) og Stian Omenås (musiker) har funnet sammen i en ny meditativ kunstforestilling med felles interesse og erfaringer fra Japansk Haiku-, musikk- og te-tradisjon. Med utgangspunkt i det moderne menneskets hektiske hverdag, ønsker de å finne ro, fokus og en felles forståelse for menneskets natur. Gjennom denne forestillingen ønsker de å ta seg selv og publikum med på en slik reise, der teseremoni, poesi og musikk forenes i en og samme kunstopplevelse.  

Karin lager te og serverer. Endre leser egne og modernistiske Haiku-dikt fra boken, "Noriaki" (Flamme Forlag, 2017). Stian binder det hele sammen med sitt lydlandskap.

Foredrag Knut Ljøgodt
Dr.philos. Knut Ljøgodt har bl.a. vært kurator ved Nasjonalgalleriet, direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, samt founding director for Kunsthall Svalbard. Ljøgodt er kunsthistoriker og har studert ved Universitetet i Oslo, Courtauld Instiute of Art i London og Det norske Instiutt i Roma. Han dsiputerte ved Universitetet i Tromsø - Norges Arktiske Universitet. Ljøgodt har kuratert en rekke utstillinger om eldre og samtidig nordisk og europeisk kunst, og publisert flere bøker og artikler innen feltet. Blant publikasjonene kan vi nevne Historien fremstilt i bilder (2011), Knud Baade (2012), Paintings by Peder Balke (2014; sammen med Marit Lange og Christopher Riopelle), samt Treasures (2016). Ljøgodt var ansvarlig for Balke-utstillingen i National Gallery, London 2014-15. Han organiserte dessuten et symposium om kunstneren ved Scandinavia House, New York tidligere iår, i samarbeid med Metropolitan Museum. 

DJ
Ol' Burger Beats

Lyset på lenger finner sted i KUBEs lokaler. Salg av forfriskninger hele kvelden.
Billett 150,- (100,- for studenter), kjøpes på Tikkio eller ved inngangen.

Programmet gjennomføres med støtte fra  Stiftelsen Kjell Holm.