Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

”Lyset på lenger” 26.10.2017 kl.19.00

Eirik Slyngstad, Heaven can't wait (2016). Oslo Rådhus. Foto: Emilie Birkeland
Eirik Slyngstad, Heaven can't wait (2016). Oslo Rådhus. Foto: Emilie Birkeland
Langåpen torsdag på KUBE med performance, foredrag, musikk med mer. 

Trollkrem v/Jennie Bringaker
Trollkrem ble dannet i 2013 av kunstnerne Tor Erik Bøe og Jennie Hagevik Bringaker. Deres arbeid er performancebasert, med fokus på praksis snarere enn produksjon. Prosjektene deres spenner fra filmer, plakater til pop up-events og utstillinger. Deres burleske, teatralske prosjekter skyggelegger kategorier rundt kjønn, maktforhold, eierskap og verdi. Denne kvelden vil Jennie Bringaker gi en presentasjon av noen av Trollkrems prosjekter, i tillegg til at publikum vil få mulighet til å oppleve to av deres senere verker gjennom VR-briller!

Eirik Slyngstad
Eirik Slyngstad (f.1990) arbeider med sekvenser og situasjoner der lyd, tekst, kostyme og arkitektur er de sentrale komposisjonselementer. Med interesse for språk og identitet, tar hans arbeider form som performance og objekter hvor arkitektur og erfaringer fra møter med offentlighet er materiale for utforskning. Hans arbeider vises både i gallerier og i offentlige rom. Slyngstad er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo hvor han bor og jobber.

Elisabeth Byre - AVLYST PGA SYKDOM
Hvordan jobbe med performancebaserte uttrykk i ulike kontekster? På Jugendstilsenteret og KUBE vil Elisabeth Byre gi en presentasjon av performancer med utgangspunkt i egen kuratorpraksis. Byre er frilanskurator basert i Oslo. For tiden arbeider hun blant annet med prosjekter for KORO og Bergen Kunsthall. Byre var kurator på Kunsthall Oslo mellom 2011 og 2017 der hun jobbet med en rekke utstillinger, performancer samt prosjekter i offentlig rom. Hun har vært studieleder på Kunstakademiet i Oslo, drevet galleriet Projekt 0047 i Berlin, hatt fast engasjement som kunstkonsulent for KORO og kuratert  prosjekter for institusjoner i Norge og utlandet. 

DJ Ol' Burger Beats
Ol' Burger Beats er en hip-hop-produsent fra Vatne, for tiden bosatt i Oslo. Han lager jazz-inspirerte beats, og ble for alvor en del av den norske hip-hop-scenen med debutalbumet High Rhodes LP i 2014. Beatsa er basert på melodiøse vinyl-samples, skitne trommer og tunge basstoner. Og mye plateknitring. 25-åringen spiller også jevnlig soul- og jazzplater på noen av Oslos kuleste utesteder.

Lyset på lenger finner sted i KUBEs lokaler. Salg av forfriskninger hele kvelden.

PÅ GRUNN AV ENDRINGER I PROGRAMMET BLIR DEN ALLER FØRSTE LYSET PÅ LENGER-KVELDEN GRATIS FOR ALLE!

Programmet gjennomføres med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm.