Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Liv Reidun Brakstad og Bent Erik Myrvoll 16.september kl.14.00

Samarbeidsprosjekt ved Nidarosdomen. Foto: Bent Erik Myrvoll
Samarbeidsprosjekt ved Nidarosdomen. Foto: Bent Erik Myrvoll

Brakstad og Myrvoll har samarbeidet flere ganger tidligere, og til denne anledningen forener de sine selvstendige prosjekter i en helt ny performance som vil finne sted i Mellomrommet til Jugendstilsenteret og KUBE. Dette prosjektet markerer også avslutningen på Bent Erik Myrvolls mangeårige prosjekt med Norsk Kunstambulanse.

Liv Reidun Brakstad (f.1943) er billedkunstner og har vært aktiv som performancekunstner siden debuten på Høstutstillingen i 1993, med performancen Tre kopper kokt vann. Hun har vist sine performancer på kunstinstitusjoner, i utstillinger og i det offentlige rom i Norge og internasjonalt. Brakstad er kjent for en rekke intervensjoner på Venezia-biennalen og for performanceverk som Knit It, Miss Universe og The Winner. Hun har drevet gallerivirksomhet i hjemmet sitt siden 1993, først på Grünerløkka og Bygdøy i Oslo, og de siste årene på Hjelmeland. Her har hun årlig invitert publikum til ulike happenings, utstillinger og performancer.

Bent Erik Myrvoll (f.1969) er billedkunstner med maleri, foto og performance som hovedfelt. I tillegg har han gjennom flere år vært deltager i små og store restaureringsprosjekter. Han har i de siste årene spisset sin kompetanse innen mural-/kalkmaleri, og har utført utsmykninger i kalkbaserte teknikker. Han har sin utdannelse fra Konsthögskolan i Stockholm (2007) og Statens Kunstakademi (1995). Myrvoll har gjennomført sine performancer i inn- og utland, og er særlig kjent for sine prosjekter som involverer Norsk Kunstambulanse. Fra høsten 2017 er Myrvoll stipendiat ved Norsk Håndverksinstitutt hvor han skal fordype seg i historiske teknikker knyttet til kalkmaling

Performancen vil finne sted utendørs i Mellomrommet, og er gratis for alle.