Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16

 

Meny

NABOLAG/NABOSKAP - ANNE MARTE OVERAA: PLACES OF DISINTEREST - 01.9.-12.10.16

Anne Marte Overaa: Places of Disinterest
Anne Marte Overaa: Places of Disinterest

Museets nabolag Aspøya blir sagt å være Norges tettest befolkede øy med sine knappe 0,6km2. Bydelen har en rik handelshistorie og en sterk visuell identitet med kombinasjonen av trehus og murbygninger, boliger og næringslokaler fra ulike perioder. I delprosjektet Nabolag/Naboskap vil det i perioder skje kunstneriske intervensjoner som både aktiviserer området og går i dialog med nabolagets beboere og besøkende.

Til BYENs delprosjekt Nabolag/Naboskap har Anne Marte Overaa utviklet verket "Places of Disinterest", et utendørs kunstverk med 4 guidede vandringer.

Den guidede vandringen har 7 stoppesteder ved steder i museets nabolag Aspøya som kunstneren ser på som nøytrale og kanskje mindre interessante. Hun har bearbeidet valknuten, som er det nordiske symbolet for severdigheter, og trykket det fordreide symbolet på skilt som tilsynelatende ser ut som hvilke som helst andre skilt man finner i det offentlige rom.

Ålesund by er full av severdigheter med sin attraktive arkitektur og sine spektakulære omgivelser, men hva med de stedene som man vanligvis ikke legger merke til? Nabolagets ikke-steder? Hvordan forholder vi oss til disse stedene? Hvordan snakker vi om dem? Hva skjer når vi forsøker å ignorere det som er iøynefallende, storslagent og definerbart, og istedet retter vår oppmerksomhet mot det unnselige, det vi tar for gitt og det vi vanligvis går rett forbi?

Den første vandringen finner sted søndag 4.september kl 15.00, og det vil være en ny vandring de tre påfølgende søndagene til samme tid. Det kreves ingen forhåndspåmelding og vandringene er gratis og åpne for alle. Oppmøte: Rådhusplassen

Anne Marte Overaa (f.1980) er født og oppvokst i Ålesund, og bor og arbeider i Malmö. Hun lar seg inspirere av det universelle, det nøytrale, normale, og det vanskelige med å definere disse termene. Hun arbeider i et bredt spekter av medier, som skulptur, tegning, video, lyd, uanmeldte sosiale intervensjoner og maleri.