Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16

 

Meny

BYEN i mellomrommet: urban hage

_dsc0683.jpg

Som en del av BYEN har vi i samarbeid med Refugees Welcome to Sunnmøre etablert en liten urban hage i mellomrommet. I mai hadde vi første runde med utplanting, og nå spirer og gror det i totalt seks plantekasser utenfor museet.

Bydyrking handler om å bruke tilgjengelige områder som bakgårder, balkonger, og/eller åpne offentlige plasser, til å dyrke frem spiselige planter, som urter og grønnsaker. Det gir mulighet for en bedre forståelse av hvor maten kommer fra, og skaper grønnere, sunnere og triveligere byer. Det er også en påminnelse om de økologiske sammenhengene som vi alle er en del av.

I dag er bydyrking og parselldyrking noe som gjennomføres i byer over hele verden. Det er en aktivitet som skaper glede og fellesskap mellom de som deltar, og når dyrkingen foregår på et offentlig sted skapes det også en positiv dialog med samfunnet for øvrig.

Hagearbeidet, sammen med det sosiale nettverket som opparbeides, vil kunne øke trivselen i hverdagen til deltakerne i prosjektet, og samtidig bidra til et mer dynamisk og grønnere bymiljø.