Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16

 

Meny

in a lonely place - KUBE 24.05. - 31.08.2014

Mette Tronvoll,  Nysnø (Fra Dagalisuiten) (2013)
Mette Tronvoll, Nysnø (Fra Dagalisuiten) (2013)

Med denne utstillingen ønsker vi å undersøke ulike sider ved ensomhet som tilstand i det moderne samfunnet. Hva er egentlig ensomhet? Og hva innebærer det å være ensom?

Ensomheten er et av våre siste tabu, samtidig kan de fleste mennesker oppleve å føle seg ensomme en eller annen gang i løpet av livet. Kan kunsten gi oss andre innfallsvinkler og en annen forståelse av ensomhet enn den rene faglitteraturen? Og kan man snakke om en positiv dimensjon ved ensomheten?

For å belyse denne tematikken setter vi sammen verk som ikke nødvendigvis er illustrerende, men som berører de mer komplekse sidene ved ensomheten, og som kommenterer og reflekterer over ulike sider ved det å være menneske. Slik ønsker vi at utstillingen skal åpne opp for ulike måter å nærme seg tematikken på.

Utstillingen vil bestå av kunstverk fra museets egen samling og innlånte verk, og vises i museets 1.og 2. etg. Utstillingen vises fra 24.mai til 31.august 2014.

Kuratorer for utstillingen er Benedikte Holen og Tove Lande.

Kunstnere: Kenneth Alme, Signe Marie Andersen, Kari Anne Helleberg-Bahri, Per Inge Bjørlo, Ine Harrang, Kaia Hugin, Hanne Lydia O. Kristoffersen, Lotte Konow Lund, Jannicke Låker, Trine Lise Nedreaas, Guttorm Nordø, Kjell Torriset, Mette Tronvoll.