Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

  vestlandsutstillingen 2013: tegn nearfar - KUBE 08.06-30-06.2013

Janna Thöle-Juul, Untitled (tremaskin), 2012.
Janna Thöle-Juul, Untitled (tremaskin), 2012.

Kunstmuseet KUBE er siste visningssted for Vestlandsutstillingen 2013: tegnNEARFARUtstillingen viser arbeider av 25 kunstnere, og kurator for årets utstilling er Kjetil Berge. tegnNEARFAR tar utgangspunkt i tegnemediet i utvidet forstand, og ønsker å reflektere over sjelen og intellektets tilstand i 2013

Berge har ambisjoner om å sette søkelys på endringer i det norske landskapet og hvordan fremtiden ser ut. Hvordan påvirker de store omveltningene som skjer i resten av verden oss her på Vestlandet? Hvor er vi i dette landskapet? Kan noen se oss?

Kuratoren ser for seg at tegning kan være et fundamentalt tenke-redskap: «Med tegning kan man lage en rask skisse som viser hvor man skal starte, eller et bearbeidet arbeid som viser veien. Tegning er et verktøy til å finne ut av det ukjente og forklare det kompliserte». Med utgangspunkt i denne grunnleggende kommunikasjons-formen inviterte også Berge kunstnerne til å delta i en tegnekonkurranse med oppgaven: tegn NEARFAR. Alle verktøy som kan anvendes til å tegne var velkomne. Vinneren av konkurransen ble Marius Molvær, og prisen er en separatutstilling ved Kunsthuset Kabuso i Hordaland i 2014.

De deltakende kunstnerne er: Thora Dolven Balke, Daniel Bell, Merete Christensen, Vania Cunha, Alexander Greenall, Jason Havneraas, Fride Haram Klykken, Anne Knutsen, Anders Kjellesvik and Sigmund Skard, Lars Korff Lofthus, Joakim Lund, Marianne Løvvik, Louisa Minkin, Marius Moldvær, Jorun Roaldseth, Bodil Røvik-Larsen, Linda Skare, Kristian Skylstad, Roald Solberg, Annika Strøm, Mia Taylor, Janna Thole-Juul, Kaspar Vigestad og Simon Wells.

Les mer: www.vestlandsutstillingen.no