Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

  Steinar christensen - shelter - KUBE 07.09 - 03.11.13

svanenleda.jpg

Steinar Christensen (f.1946) arbeider i flere ulike medier, og er særlig kjent for sine iscenesatte fotografier, monumentale stålskulpturer og stjerneinstallasjoner. Utstillingen ved Kunstmuseet KUBE, som har fått tittelen "Shelter", gir en omfattende presentasjon av flere av hans fotografiske serier.

Mange av disse arbeidene har tydelige referanser til kunsthistorien, samtidig som Christensens samfunnsmessige bevissthet og engasjement kommer til syne. Hans stilleben-fotografier i serien «The Still Life» viser til den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, men ved å tilføre de tradisjonelle komposisjonene samtidige elementer dannes et nytt estetisk uttrykk og tematisk innhold. Den konseptuelle serien «De fem verdenshjørner» er en referanse til den samme perioden, og er en appropriasjon av Jan van Kessels «De fire verdenshjørner» fra 1666. 

Christensen er også opptatt av Kina og kinesisk kultur, og i utstillingen vises «Fra Kina». I serien er det både fotografier av landskap og portretter, i tillegg til en video akkompagnert av samplinger av tradisjonell kinesisk klokkemusikk. Musikk er en tematikk som tas opp igjen i serien «Shelter», som blant annet inneholder fotografier av instrumenter og instrumentkasser, som hver på sin måte kan gi nettopp beskyttelse.

 

Steinar Christensen (f.1946) har deltatt i flere utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Han har representert Norge på Veneziabiennalen, og som en del av Skulpturlandskap Nordland kan man se hans verk Stella Maris. Han har hatt flere separatutstillinger, og er innkjøpt av blant andre Norsk Kulturråd, Nasjonalmuseet og Henie Onstad Kunstsenter. Christensen har vært professor ved Kunstakademiet i Oslo, ansvarlig for skulpturavdelingen ved Vestlandske Kunstakademi, og hatt professorater ved flere andre kunstinstitusjoner.

Kurator for utstillingen er Benedikte Holen.

Vises i museets 1. og 2. etg.