Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

 Marianne Heske ”Limelight” - kube 25.05.-25.08.2013

marianne_heske_nettside_rita.jpg

For første gang på 15 år har Marianne Heske igjen en separatutstilling i hjembyen Ålesund. Marianne Heske (f.1946 i Ålesund) er en av landets viktigste samtidskunstnere. Hun vokste opp i den lille sunnmørsbygden Tafjord, hvor faren var direktør ved kraftverket.

I utstillingen ”Limelight” møter dukkehodene videomalerier fra seien ”Mountains of the Mind”. Med dette grepet utforsker Heske hvilke virkninger som oppstår når rampelyset rettes mot dukkehodene, satt inn i en kontekst av malerier som tematiserer de særegne spotlight-lignende lysfenomenene som ofte finner sted i det norske landskapet. Slik blir naturen gjennom Marianne Heskes blikk et mikrokosmos som speiler forholdet mellom natur og mennesker, og lyset en metafor for menneskene som spiller sine roller omgitt av det mektige landskapet.

Marianne Heske er utdannet ved Bergen kunsthåndverksskole 1967 – 71, École Superieure des Beaux Arts i Paris 1971 – 75, Royal College of Art i London 1975 -76 og Jan Van Eyck Academie i Maastricht 1976 – 79. Siden 1973 har hun vært en ettertraktet utstiller i inn- og utland. Hun har blant annet stilt ut ved Cité Internationales des Arts i Paris, Sao Paolo-biennalen i Brasil, Veneziabiennalen, Henie-Onstad kunstsenter, og galleri F 15 i Moss for å nevne noen få eksempler.Heske er innkjøpt av flere av de store kunstinstitusjonene, blant annet Pompidou-senteret i Paris, hvor hun er representert med verket ”Gjerdeløa”, som er blitt et referanseverk innen den internasjonale konseptkunsten.

Utstillingen består av flere nye og noen eldre verk, og vises i Kunstmuseet KUBEs 2. etg. Ansvarlig for utstillingen er kurator Tove Lande.