Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

  elin melberg - i remember your eyes were on me - KUBE 20.04 - 16.06.2013

Elin Melberg, I wish, I wish, I wish in vain (2011)
Elin Melberg, I wish, I wish, I wish in vain (2011)

I remember your eyes were on me er Elin Melbergs (f.1976) første separatutstilling i Ålesund. Vi presenterer en kunstner med en dedikert holdning til kunstens materialitet og den kunstneriske prosessen. Utstillingen viser sanselige arbeider i en enhetlig stil, og med en stor variasjon i formater og uttrykk.

Melberg benytter ofte hverdagslige materialer som perler, glansbilder, tekstiler og speil i produksjonen av sine arbeider, og inntar en granskende rolle overfor materialene hun anvender. Disse gjenkjennelige materialene bearbeides og fremstilles i nye sammenhenger, og slik utfordres våre vante oppfatninger av gjenstandenes betydninger og bruksområder. Den kunstneriske bearbeidelsen gir materialene et nytt og dypere innhold, og fremhever en sårbarhet og inderlighet. Materialene hun benytter forbindes gjerne med kvinners håndverkstradisjoner og småjenters lek. Dette feminine uttrykket brukes som et aktivt virkemiddel for å åpne verkene for ulike assosiasjoner og betydninger. Melberg veksler mellom det overdådige og det mer nedtonede, og slik innbyr hennes kunstnerskap til en forførende tvetydighet og spenning.

Elin Melberg (f.1976) bor og arbeider i Stavanger. Hun har en MA Fine Art fra Royal College of Art og en BA fra Winchester School of Art. Hun har hatt separatutstillinger i Bergen, Oslo og Stavanger, blant annet utstillingen STAY som en del av Statoil Art Program i 2012. I vår kan hennes verk Whats mine is yours to borrow #3 oppleves i Oslo domkirke. Melberg har tidligere stilt ut på Høstutstillingen, Forårsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg i København, Museu do Arte Moderna, Rio de Janeiro, og tidligere Clapham Art Gallery i London. Melberg er tilknyttet Galleri Maria Veie og har vært representert på Hong Kong International Art Fair og PULSE i New York.

Utstillingen er produsert og kuratert ved Kunstmuseet KUBE og vises i museets 1.etg.
Kurator: Benedikte Holen