Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

 Stuart franklin - Narcissus - kube 02.06 - 02.09.2012

Stuart Franklin, "Stela I - III", fra utstillingen på Kunstmuseet KUBE.
Stuart Franklin, "Stela I - III", fra utstillingen på Kunstmuseet KUBE.

Stuart Franklin er reportasjefotograf av yrke, men har de seneste årene beveget seg mer i retning mot det kunstneriske. Han har jobbet mye med landskapsfotografi, og undersøkt ulike sider ved det. Han er blant annet opptatt av det skiftende lyset ved det nordvestlandske landskap og hvordan vi mennesker abstraherer naturen; hvordan vi velger ut og rammer inn. 

Utstillingen Narcissus undersøker visuelt måten vi søker etter vår egen refleksjon og det gjenkjennbare i naturen. Stuart Franklins s/h- fotografier fra områdene rundt Otrøya i Romsdalen har en intim og lokal stemning, men konseptet favner vidt. Hans isolasjon på Otrøya over to perioder har ført til et intimt og nærgående studie av naturen og refleksjonene øyen gir av mennesker og dyr. Franklins utforsking av landskapet er et forsøk på å revitalisere landskapsfotografiet, uten å dvele ved fastlåste konvensjoner vi kjenner fra sjangeren slik den tradisjonelt har kommet til uttrykk i fotografi på 18 og - 1900-tallet.


Stuart Franklin (1956) er utdannet fra West Surrey College of Art and design og University of Oxford, hvor han tok doktorgrad i geografi i 2002. Han er kanskje best kjent for å ha tatt det nå velkjente bildet av den kinesiske studenten foran tanksen på Tiananmen-plassen i Kina under studentopprøret i 1989. Han har vært mangeårig fotograf i verdens eldste og mest anerkjente billedbyrå Magnum, hvor han også en stund var president. Han har utgitt flere fotobøker og laget fotoreportasjer for National Geographic, samt hatt flere utstillinger. Franklin har deltatt på Nordic Light i Kristiansund ved flere anledninger, sist i 2012. Franklin bor og jobber i London, England.
Kurator, Stina Ådland Jensen


Se fotografens hjemmeside: http://www.stuartfranklin.com/