Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

 Stine qvale vister - samtaler med seg selv - kube 13.10 - 31.12. 2012

Tegning på papir, "Samtaler med seg selv"
Tegning på papir, "Samtaler med seg selv"

Stine Q. Vister arbeider innenfor forskjellige media, blant annet tegning, grafikk, foto og tekst. Denne utstillingen fokuserer hovedsakelig på Stines arbeid innenfor tegning.

«Strek» er et begrep som står sentralt i arbeidene hennes, og som var sterkt representert i utstillingen. Stine er opptatt av streker i omgivelsene, alt fra sprekker i asfalten, konturen av et fjell, linjene i greinene på et tre, silhuetten i en bygning o.s.v. For Stine betyr «strek» mye mer enn en smal stripe eller en enkel linjeføring. For henne er streken det meningsbærende elementet, som kan fortelle mye om dagens samfunn, mennesker, historie, vær og tid. 

Stine arbeider gjerne spontant, og den impulsive handlingen hennes er representert i kunstuttrykket. Kontur og linjer varierer fra skarpe og kraftige, til skjøre og følsomme. Dette i seg selv uttrykker hennes særegne stil og personlige karakter. For å fremheve denne konstante bevegelsen og endringene i hennes figurer, bruker hun ikke bare kull og blyant, men tillegger fargeelement via fargestifter, fargepenn og markeringstusj. 

Utstillingen var også beriket med tredimensjonale aktfigurer som var plassert i rommet. De var utført med ståltråd av ulike tykkelser, og farger som reflekterte hennes linjebruk i tegningene. 

Kurator for utstillingen, Ina Cecilie Nielsen og Elise Cosme da Silva Hoedemakers.

Stine Vister (1976) bor og arbeider i Ålesund. Hun er utdannet billedkunstner med BA fra Kunsthøyskolen i Bergen, og studert ved Ålesund Kunstfagskole. Stine har vært praktikant hos blant annet kunstnerne Sissel Stangenes, Trond Knutli og Roger Gjerstad. I dag er Stine fast ansatt ved Ålesund Kunstfagskole, og underviser hovedsakelig i tegning og croquis. I tillegg deltar huni atelier-fellesskapet Aggregat. Hun har også vært utstiller og prosjektansvarlig for det kollektive kunstprosjektet Moving i hjembyen Ålesund.