Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

 Jens Hauge - Utsiktspunkt og gøymestad - kube 09.09 - 07.10.2012

jens_h2.jpg

Jens Hauge arbeider med fotografi. Kunstuttrykket hans viser en hovedvekt på estetiske og subtile landskapstolkninger. 

Utstillingen "Utsiktspunkt og gøymestad" tar utgangspunkt i en bildeserie Hauge startet på i 1988 da han oppdaget en nær falleferdig lekehytte i Vik i Sogn. Han dro flere ganger tilbake til den samme hytten for å ta flere bilder. Dette ble de første bildene av i alt over 150 foto av ulike trehytter fra hele sør- Norge. Utstillingen på Kunstmuseet KUBE viste et utvalg fra denne bildeserien.

Jens Hauge er opptatt av lekehyttene som fenomen, - av de arkitektoniske, kunstneriske, filosofiske og sosialantropologiske aspektene man kan lese ut av dem. Bildeserien er ikke nødvendigvis rettet mot barn som målgruppe, selv om temaet er lekehytter. Dette er et bevisst valg fra fotografens side, da han ikke ønsker å blottlegge barnas gjemmested, et sted som for mange barn kanskje er den første løsrivelsen fra hjemmets trygge rammer. Fotoene i utstillingen er mer ment som en «minnebro» til publikum, forteller Hauge.

I 2009 utga Flamme forlag boken Det norske huset; som var et bokprosjekt med tekst av forfatter og Frode Grytten og et utvalg fotografier av norske trehytter ved Jens Hauge.

Jens Hauge (1953) bor og arbeider i Lærdal. Hauge er en selvlært kunstfotograf. Etter den første separatutstillingen sin i 1976 er verka hans blitt stilt ut i kunstgalleri og museum i Skandinavia, USA, Storbritannia, Polen, Nederland og Argentina. Jens Hauge hadde en pilotutstilling i kunstnerforbundet i 2003, der han stilte ut foto fra leikehytteprosjektet som nå stilles ut ved Kunstmuseet KUBE.

Se gjerne kunstnerens hjemmeside: www.jenshauge.com