Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

 Christoffer Svendsen “O` du som mette liten fugl” - kube 11.02. - 18.03.2012

Christoffer Svendsen, Stol og bord, skulptur.
Christoffer Svendsen, Stol og bord, skulptur.

Christoffer Svendsen arbeider i hovedsak med keramikk, men har også arbeidet med objekter og installasjon. Temaet for prosjektet er Balanse, og utstillingen tar utgangspunkt i et arvestykke, en gammel spisestue som fant veien fra Drammen til Sunnmøre gjennom ekteskap. 

Svendsen har et organisk og estetisk formspråk. Kunstuttrykket viser at han er opptatt av materialets/ materialers substans, og av skyggen objektene skaper i rommet. I utstillingen er temaet balanse. 

Svendsen forteller selv om sitt prosjekt : " Temaet for prosjektet er Balanse, og prosjektets objekter tar utgangspunkt i et arvestykke, en gammel spisestue som fant veien fra Drammen til Sunnmøre gjennom ekteskap. I tillegg til spisemøblene består utstillingen av forskjellige gjenstander / dekketøy som har blitt til overs etter arveoppgjør. Porselensgjenstandene er kjøpt inn fra Fretex, forskjellige brukthandlere og på loppemarked. Jeg har forsøkt å kartlegge de ulike situasjonene gjenstandene benyttes i og hvilke assosiasjoner som oppstår avhengig av utgangspunktet. f.eks om du er gjest eller vertskap osv. Ved siden av å være et møbel er spisestuen et rom og en situasjon.

I dag spiser vi stående, gående, på vei og i bilen, alene, på skift, sammen og foran tv n. Men når vi samles i spisestuen fungerer måltidet ofte som en markering.

Gruppen settes sammen avhengig av hva som skal markeres, -det oppstår ny dynamikk og nye relasjoner. Spisestuen vi bli de- og re- konstruert,- og satt inn i flere balanseprinsipp. Det er forholdet mellom disse relasjonene jeg ønsker å beskrive i de nye objektene. F.eks forholdet mellom generasjoner, posisjoner, makt og lignende."

Kurator for utstillingen, Ina Nielsen

Christoffer Svendsen (1973) bor og arbeider i Ålesund. Han har studert ved blant annet Kunsthøyskolen i Oslo ved avdeling keramikk, han har også hatt utvekslingsopphold ved Hadeland Glassverk og Sunderland College of Art, England, ved avdeling glass. Han har deltatt i flere prosjekter; "feks. "ett tonn skygge", et land art prosjekt langs Akerselva i Oslo i 1999. I Ålesund i 2001 hadde han et prosjekt med sin kunstnerkone Solveig Fagermo der de utarbeidet fasadeinstallasjoner, i regi av Ung jazz. Ved kunstnersenteret i Møre og Romsdal hadde Svendsen i 2008 utstillingen "Keramiske bilder". Utsmykningsoppdrag: Moa bussterminal, ventehall veggdekorasjon og Holmen fjordhotell, spa veggdekorasjon.