Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16

 

Meny

  OLAF G. - jugendstilsenteret 11.02.- 16.05.05

skjermbilde_2012_06_29_kl_12_50_23.png

Olaf Gulbransson  (1873-1958) var en av norges mest særegne tegnere. Fra 1902 var han tilknyttet det sentrale tyske satirebladet Simplicissimus. Gulbransson bodde store deler av livet i Tegernsee like utenfor München, hvor han også har fått sitt eget museum. Utstillingen på Jugendstilssenteret viste en rekke oriinaltegninger, trykk og illustrasjoner fra Simplicissimus av Olaf Gulbransson.

-Originaltegninger fra boken "Olaf G" av Steffen Kverneland og Lars Fiske

-Tegninger og trykk av Olaf Gulbransson (1873-1958)

Av Lars Fiske og Steffen Kverneland, to av dagens mest markante tegnere, blir Gulbransson, sammen med Munch, vurdert som Norges fremste tegner gjennom tidene. I dag er derimot Gulbransson relativt ukjent i Norge. Med boken "Olaf G" har Fiske og Kverneland gitt sin hyllest til "Buddha i Bayern". Deres nyskapende seriekunst og "girselekre gonzo - kjærlighetsbiografi" har høstet mye ros i pressen.

Utstillingen viste et stort utvalg av Fiske og Kvernelands originalsider, enkelttegninger, studier, fotografier og forarbeider til boka "Olaf G". Prosjektet er blitt karakterisert som det mest ambisiøse tegneserieprosjektet i Norge noen gang, og utstillingen ga et levende innblikk i prosessen fram mot den ferdige boka.

kurator David Aasen Sandved