Åpningstider

30. mai til 31. august:

Tirsdag til søndag 11-16

1. september til 20. desember:

Torsdag til søndag 11-16

Meny

"Livslang kjærlighet til emaljen. Per Bredo Østbys donasjon" - Jugendstilsenteret - 23.10.2020 – 2.1.2022

nettsidebanner.jpg

Velkommen til åpning fredag 23. oktober kl. 19.00!

Fredag 23. oktober kl. 19.00 har vi gleden av å åpne utstillingen «Livslang kjærlighet til emaljen. Per Bredo Østbys donasjon».
For anledningen har vi invitert pianist Bjørnar Myhr som skal spille tidsriktig Erik Satie på det nystemte Jugendpianoet.

NB! På grunn av smittevernshensyn har vi kun plass til 30 personer på arangementet.
Påmelding med navn på ønskede gjester på e-post til: vakt.kunstmuseet@mupsu.no

Per Bredo Østby er tredjegenerasjons gullsmed. Gjennom et langt liv har han med fagmannens blikk vært en kvalifisert og dedikert samler av norsk emalje. I 2020 bestemte han seg for å donere samlingen til Jugendstilsenteret & KUBE.

I utstillingen blir donasjonen vist i sin helhet. Den består av vakre objekter av svært høy kvalitet, med et bredt spekter av verk, teknikker og uttrykk fra de sentrale norske emaljekunstnerne som virket i tiårene rundt 1900, blant andre Torolf Prytz, Gustav Gaudernack, og Marius Hammer. Samlingen representerer med dette en unik presentasjon av norsk gullsmedhistorie innen emaljeteknikken.

Østbys generøse donasjon vil utgjøre en grunnstamme i museets faste jugendstilsamling. Vi er takknemlige og stolte over å presentere den til publikum