Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Foto: Kristin Støylen
Foto: Kristin Støylen

Marit Helen Akslen - Lost Connections, 05.11.21 - 27.02.22

Jugendstilsenteret og KUBE er stolte over å presentere den norske tekstilkunstneren Marit Helen Akslens kunstnerskap i utstillingen Lost Connections.

Marit Helen Akslen (f.1971 i Ålesund) har over tid jobbet dedikert med tekstil innenfor flere ulike uttrykk, og er opptatt av tekstilenes materialitet og historie. Hun utforsker kompleksiteten i menneskets sameksistens med våre omgivelser og menneskets påvirkning på naturen. Hennes kunstnerskap har siden hun etablerte seg vært fundert i et gjennomgående politisk og feministisk engasjement der hun gjennom verkene observerer, beskriver og kritiserer tingenes tilstand. Samtidig belyser hennes arbeider behovet for transformasjon. Verkenes seriøse tematikk får ofte en poetisk og subtil innramming, mens hun i andre tilfeller konfronterer betrakteren med direkte utsagn både på humoristiske og kritiske måter.

 

Siden hun gikk ut av Kunsthøyskolen i Bergen i 2000 har Marit Helen Akslen markert seg både lokalt og nasjonalt. Hun bor og arbeider i Sykkylven. Lost Connections er hennes første solo museumsutstilling og den mest omfattende presentasjonen av hennes kunst til nå. Utstillingen i KUBEs 1. og 2.etg inneholder flere nye arbeider satt sammen med et utvalg sentrale verk fra de siste 20 årene.

 

Kurator: Benedikte Holen