Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Jugendstilsenteret og KUBE

Jugendstsilsenteret & KUBE. Foto: Kristin Støylen.
Jugendstsilsenteret & KUBE. Foto: Kristin Støylen.

Jugendstilsenteret ligger i den gamle Apotekergaarden fra 1907, og er et spesialmuseum og nasjonalt kompetansesenter for jugendstilen. En katastrofal bybrann i 1904 etterlot hele Ålesund by i aske. Gjenoppbyggingen skapte et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøer i jugendstil. Senteret gir et innblikk i stilarten gjennom autentiske interiører og gjenstander, samt skiftende utstillinger. Vi jobber også med dokumentasjon, formidling og rådgivning.

KUBE er kunstmuseet i Møre og Romsdal, og ligger i det gamle Norges Bank-bygget (1906) i Ålesund sentrum. Gjennom et variert utstillingsprogram og en rekke publikumsaktiviteter skal museet skape interesse for og kunnskap om visuell kunst, kunsthåndverk, design og arkitektur. KUBE utvikler og forvalter en kunstsamling med særlig fokus på kunst og kunstnere med tilknytning til fylket.

Fra september 2019 ble Jugendstilsenteret & KUBE, sammen med Stiftinga Sunnmøre Museum og Folkemusikkarkivet, en del av det nye regionsmuseet Musea på Sunnmøre. Vi er nå i prosess med arbeidet om ny profil for det nye museet. Målet er å bli enda meir synleg for deg som publikum. I påvente av ny profil finner du fremdeles oppdatert informasjon om arrangement, nyheter og annet på nåværende hjemmesider. Klikk deg også inn på sidene til Stiftinga Sunnmøre Museum og Folkemusikkarkivet.

Fra 1. januar 2020 ble Hornindal kommune en del av Møre og Romsdal. Musea på Sunnmøre, avdeling Jugendstilsenteret & KUBE tok derfor over drifta av Anders Svor Museum.

Anders Svor Museum (Volda). Museet ble åpnet i 1953 som et eget museum dedikert til billedhuggeren Anders Svor (1864-1929). Svor kom fra Hornindal og studerte ved Den kongelige tegneskole i Kristiania og senere på København Kunstakademi. Han bodde en stund i Paris, men slo seg ned i Kristiania der han ble boende resten av livet sitt. Samlingen består av 450 verk, museet huser en stor utstilling og er omgitt av en skulpturpark.

Åpningstider og priser

lysdame_kvadrat.jpg

Onsdag – søndag 11 – 16

Jugenstilsenteret & KUBE  overholder selvsagt alle aktuelle retningslinjer fra regjeringen og Helsedirektoratet i forbindelse med Covid-19. Vi har et maks antall på 50 gjester til enhver tid inne på museet. Det er trygt å komme på besøk til oss.

Se museumsguide her

 


Voksen
 90

Student 60

Honnør 75

Gruppe 75. pr. person

Gratis for alle under 18 år.

Gratis for barnehager og skolelever - besøk avtales på forhånd.