Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

FEBRUAR 2017

Henrik Frisak Fürst, sønn av Hans Backer Fürst, og fire yngre familiemedlemmer deltok i et hyggelig og svært interessant intervju hjemme hos Henrik på Ullern i Oslo.
Henrik Frisak Fürst, sønn av Hans Backer Fürst, og fire yngre familiemedlemmer deltok i et hyggelig og svært interessant intervju hjemme hos Henrik på Ullern i Oslo.

Mye har skjedd denne måneden. Vi har intervjuet Hans Backer Fürsts eldste sønn Henrik Frisak Fürst, som har fortalt om faren og arbeidet hans. Og ikke minst, vi har begynt arbeidet med arkivet, med god støtte fra IKA Møre og Romsdal og flinke frivillige! 

I begynnelsen av februar besøkte konservator bygningsvern Henrik Frisak Fürst i Oslo. Han hadde nettopp fylt 100 år, og er i imponerende god form. Det var faktisk Henrik som flyttet arkivet fra Hans Backer Fürsts kontor i Oslo til familiens enebolig. Dette fant sted i 1936, da var Henrik student og fikk denne oppgaven som en slags sommerjobb. Ikke bare Henrik, men også hans sønn Nico og tre døtre av Hans Backer Fürst junior, som også var arkitekt, møtte opp og det ble et svært hyggelig intervju der den yngre generasjonen også bidrog. 

En minst like viktig nyhet er at vi har fått to dyktige frivillige som kan bidra med noen timers arbeid i uken. Vi har fått tildelt et rom der vi kan åpne rullene, vi har kjøpt inn syrefritt papir, esker, kluter, hansker, støvmasker og alt som trengs til jobben. Vi har fått låne papirkutter, støvsuger og mye annet av IKA Møre og Romsdal. Bildene er fra første dag "på jobb", vi har begynt med å åpne en rull, rengjøre tegninger, legge dem i press og forberede esker og mapper. Det er mye som skal læres, og det vil nok gå raskere etter hvert. 

Vi har også begynt å legge ut foto av tegningene som ble digitalisert for et par år siden. Her viser vi ett foto av en tegning som vi kom over på arkivet i dag, og et par foto av bedre kvalitet, som snart vil publiseres i Digitalt Museum.