Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

APRIL-MAI 2017

Interiør, Det Medisinske Selskap, 1928
Interiør, Det Medisinske Selskap, 1928

Nå er det mulig å søke opp Fürstarkivet på Arkivportalen. Ennå er bare en brøkdel av materialet søkbart, men vi jobber på saken! Her viser vi noen av dokumentene som er blitt ordnet og registrert, men som ennå ikke er publisert og søkbare: Generalkonsul Petersens villa i Drammensveien 80, tegnet i 1909 og ombygget til det Medisinske Selskap i 1928, usignerte tegninger av arbeiderboliger i Moskva, en sofa tegnet av Brødrene Ollendorf til grosserer Meidells villa i Thomas Heftyes gate 15 i 1910.  Les meir

Arbeidet fortsetter og vi ordner mange flotte tegninger, både av brødrene Fürst og av andre arkitekter. For eksempel fant vi tegninger av Grubbegata 8, som nå er revet. Her har Halfdan Strøm og Eduart Carlén tegnet bygningen, og så har både Christian Fürst og Hans Backer Fürst tegnet tilbygg, deler av fasaden og interiører. Tegningene er datert mellom 1898 og 1910. Også i Bygdø Allé 53 har en bygning blitt bygget om av Hans Backer Fürst. Bygningen var opprinnelig tegnet av Sam Borgfelt i 1899, og hadde et flott tårn på hjørnet. I 1919 tegnet Hans Backer Fürst en ekstra etasje, og da ble tårnet til en balkong. Steen & Strøm ble tegnet av Henrik Nissen i 1897, og av Christian Fürst fra og med 1899, men her har nok de to samarbeidet. Dette er noen av arkitektene vi har funnet, men her er også mange håndverkere: glassmestere, gipsmakere, møbelprodusenter og mye annet. Blant annet en original blyanttegning av en sofa levert av Brødrene Ollendorf. Vi presenterer noen fotografier av tegninger som ennå ikke er publisert. 

De som ønsker å se hva som er registrert og tilgjengelig i arkivportalen, kan gå til www.arkivportalen.no, og skrive "Fürst" i søkefeltet. Velg så IKA Møre og Romsdal som oppbevaringssted, og klikk på "Fürst, Christian og Hans Backer".