Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

website_oppdatert.png
Nyheter

Utstillingsåpning: Kunst og liv på papir // Bergen Art Book Fair

Fredag 25. juni åpner vi «Kunst og liv på papir». Utstillingen er et samarbeid med Bergen Art Book Fair (BABF). Her kan du se museets samling med Jugend-tidsskrift i dialog med kunstnerbøker fra vår tid. Gratis inngang hele dagen, fra 10-16!
Fredag 25. juni åpner vi «Kunst og liv på papir». Utstillingen er et samarbeid med Bergen Art Book Fair (BABF). Her kan du se museets samling med Jugend-tidsskrift i dialog med kunstnerbøker fra vår tid.
Gratis inngang hele dagen, fra 10-16!
Kl. 12 er det offisiell åpning, med presentasjoner av BABF ved Ann-Kristin Stølan og the Museum of Longing and Failure, som laget bokhyllene til BABF-bøkene presentasjon.
BABF vil også være til stede med bokutsalg i Jugendstilsenteret på fredag og lørdag.
Velkommen!

Om utstillingen

Jugendstilsenteret og KUBE har 29 komplette årganger av det tyske tidsskriftet Jugend i samlingen. Tidsskriftet kom for første gang ut i München i 1896, og ble publisert ukentlig frem til 1940. Museet har alle årgangene fra første utgivelsesår og frem til 1924. I Jugend ble kunsten regnet som en naturlig og essensiell bestanddel av livet, og gjennom dekning av et bredt kulturfelt tok tidsskriftet temperaturen på sin samtid gjennom rike illustrasjoner og tekst.
Bergen Art Book Fair er invitert inn i utstillingen med et utvalg samtidige kunstnerbøker. Disse viser kunstneriske bevegelser og uttrykk fra vår egen tid. Gjennom sammenstillingen med Jugend tydeliggjøres kontinuitet og kontraster mellom fortiden og samtiden.
Den fysiske dimensjonen ved trykksaker er sentralt for opplevelsen. Av konserveringshensyn må Jugend beskyttes i montere, men de samtidige kunstnerbøkene kan du ta på – med nyspritede og tørre hender er du velkommen til å bla deg gjennom utstillingen.

Om Bergen Art Book Fair 

Bergen Art Book Fair (BABF) er en internasjonal kunstnerbokmesse som samler kunstnere, designere, forfattere og andre kreative i en felles lidenskap for bokformatet. BABF inngår i et nettverk av kunstbokmesser, som regelmessig finner sted i storbyer verden rundt.
Kunstnerboken er en kunstsjanger som omfavnes av stadig flere. Den kan være håndlaget eller produsert på trykkeri, og er ofte i mindre opplag. Utgiver er som regel kunstneren selv, men det finnes også kunstnerdrevne forlag som representerer flere. En kunstnerbok er et konsentrert og lukket utstillingsrom for én besøkende, men den kan også være utgangspunkt for sosiale møteplasser – som under en kunstnerbokmesse.
Siden pandemiens utbrudd har BABF eksistert som en digital plattform, med fysiske arrangementer der hvor de har vært mulige å gjennomføre. Men boken kan aldri gjenskapes digitalt – den er ment til å oppleves fysisk, og høsten 2021 vil BABF gjennomføre en mini-kunstnerbokmesse ved museet med stands, foredrag og workshops.

Om Museum of Longing and Failure

Drevet av kunstnerne Andrew Taggart og Chloe Lewis, the Museum of Longing and Failure er et initiativ som lager utstillinger, gjenstander, og publikasjoner sentrert rundt MOLAF si eiga kunstsamling, som består av orginale kunstobjekter skapt av inviterte kunstnarar. De kommer for å presentere prosjektets historie og snakke om hvordan de jobber med kunstnerbøker.
Chloe Lewis and Andrew Taggart har jobbet sammen siden 2006, og i 2010 fikk de en felles Master fra Bergen Kunst- og designhøgskole. Deres arbeider har siden vært utstillt ved en rekke visningssteder: The Darling Foundry, Montreal; Hamburger Bahnhof, Berlin; Syntax, Lisboa; Centre Clark, Montreal; Kunstnerforbundet, Oslo; Entrée, Bergen; ISCP, New York; The Centre for Contemporary Art, Warszawa og Kunstverein Leipzig, Germany.