Åpningstider

Åpningstider

Tirsdag til søndag 11.00–16.00

Meny

Lyset på lenger 22. august kl. 19.00

Foto: Terese Longva
Foto: Terese Longva

«Lyset på lenger» 22. august kl. 19.00 på KUBE
«The Edge of the Sea».

Forfatter Bjørn Vatne leser sin tekst «Carta Marina» (2019), et skjønnlitterært bestillingsverk til utstillingen «The Edge of the Sea.

Terese Longva fremfører en spesialutviklet performance som tangerer med hennes utstilte verk, «Havland utan kyst» (2019).

Kurator for «The Edge of the Sea», Benedikte Holen, i samtale med Bjørn Vatne og Terese Longva om det å skape nye verk i forbindelse med en utstilling.

«Lyset på lenger» er en arrangementsrekke som løper parallelt med museets utstillinger, der de ulike tematikkene vil bli belyst fra mange sider.

Ordinær pris 85,-
Studenter og kunstnere 50,-
Billetter kjøpes i døren.

Under arrangementet vil det bli mulighet for å kjøpe drikkevarer.

Bjørn Vatne
Bjørn Vatne er forfatter fra Ålesund. Han har gått to år ved Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø, og debuterte med Slik skal vi velge våre ofre i 2015, en roman som ble kåret til Årets roman av norske bokbloggere. I 2018 kom fremtidsfabelen Nullingen av Paul Abel, og samme år fikk han Stig Sæterbakkens minnepris. I tillegg til sine to romaner har han publisert tekster blant annet i Vinduet og Granta.

Terese Longva
Den norske kunstnaren Terese Longva bur på Skuløy i Møre og Romsdal. Longva er utdanna ved New York State College of Ceramics ved Alfred University (BFA) og Kunst- og designhøgskolen i Bergen (MA). Ho utforskar korleis ein ny sosial subjektivitet blir til i eit moderne samfunn – som eit mogleg resultat av ei stendig aukande samanveksing mellom menneskekroppar og nettverk av ulike slag i omgivnadene. Longva interesserer seg for tilbliingsprosessar i materien og samfunnet, og bruker gjerne Nordøyane som utgangspunkt for undersøkjingane sine. Frå og med våren 2012 har Terese Longva hatt eit nært samarbeid med samfunnsvitaren Harald Dyrkorn. Longva har stilt ut og deltatt på ei rekkje galleri og festivalar i inn- og utland. Sidan 2010, har ho samarbeida med Laurel Jay Carpenter (USA/UK) i duoen Longva+Carpenter.