Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Lyd i enden av tunnelen - en performance med lydkunstner Lena Nymark og Framtiderne lørdag 5.12. kl. 13 i Korsatunnelen

lyd_i_enden_av_tunnelen_ig-fb_post.jpg

Velkommen til en annerledes førjuls-opplevelse!

Lørdag 5. desember kl. 13 i Korsatunnelen

-en performance med Lena Nymark og Framtiderne.

Som en forlengelse, eller finissage av utstillingen Framtiderne som åpnet på KUBE 30. mai i år med tittelen «Framtid og natur», har vi valgt oss Korsatunnelen som et åsted for dette. Tunnelen gir oss apokalyptiske assosiasjoner, samtidig som den gir oss ly for uværet og alt annet som måtte kunne falle i våre hoder.

Hva skal vi med alle tingene? Hvorfor kjøper vi stadig nye ting, mens de «gamle» går i søpla? Er det «ute av syne ute av sinn» som råder? Likevel forsvinner ingenting, det blir forflyttet eller i beste fall skapt til noe annet. 

Vi lever i et massivt forbrukersamfunn, hvordan kan vi begrense denne livsstilen? Kan andres søppel bli til flott kunst? Kan kunsten inspirere til nye måter å tenke objekter på? Kanskje det er på tide å reflektere over forbruket vårt? Finnes det andre måter vi kan glede hverandre på enn å kjøpe hverandre ting, som etterhvert blir til søppel?

Vi overholder strenge korona-restriksjoner med begrensede antall publikum inne i tunellen på samme tid, i tillegg til at vi holder tunnelen enveiskjørt. Inngangen blir ved Helsekost Korsatunnelen.

Lyd i enden av tunnelen er produsert av Jugendstilsenteret & KUBE og Ung i Ålesund.

Takk til Ålesund Kommune og TEFT Sparebanken Møre for støtte til prosjektet. Takk til Miljøselsskapet Årim for raus deling av kunnskap og bidrag inn i prosjektet.

Lena Nymark er en allsidig musiker, komponist og lydkunstner fra Sula. Hun leker mellom ulike genre som jazz, elektronisk musikk og pop. Hun har komponert musikk til kortfilmer og bidratt i ulike barneforestillinger. I det siste har Lena Nymark bemerket seg med å improvisere med lyden av energien fra planter. Lena Nymark er opptatt av miljøet og ønsker å gi naturen en stemme.

Framtiderne er et ung-kunst prosjekt for alle kunst-nysgjerrige mellom 16 og 26 år i Ålesund og omegn. Prosjektet ble startet våren 2019 og er et samarbeidsprosjekt mellom Jugendstilsenteret & KUBE og Ung i Ålesund. Målet er å tilby unge voksne et helhetlig og spennende fritidstilbud der de møter profesjonelle kunstnere og får utvidet sitt eget begrep av hva kunst er og kan være.