Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Kunstnersamtale med Kristina D. Aas 9.1. kl. 19.00

i_veven2.jpg

Velkommen til en sofasamtale mellom Kristina D. Aas, deltagende kunstner i utstillingen «Gustav Gaudernack. Emaljens magi.», og kurator Tove Lande.


Torsdag 9. januar kl. 19.00 i Apotekeren Kafé.

Det blir salg av drikkevarer under arrangementet.

"Gustav Gaudernack. Emaljens magi." står åpen til kl. 21.00 samme kveld, så her er det flust av muligheter til å oppleve denne fantastiske utstillingen.

Kristina D. Aas (f. 1978, Klaipėda, Litauen) arbeider tekstilt innen både digital jacquardvev, broderi, installasjoner, vev og collage. I sine arbeider utfordrer hun vår taktile sanselighet gjennom et bevisst og solid håndverk og en interesse for den perseptuelle oppfattelsen og relasjonen vi har til våre omgivelser.
Kristina har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen 2006-2009, BA i tekstilkunst; 2009-2011; MA i Kunst. Siden 2013 har hun arbeidet mest med digital jacquardvev: teknikken som forener den gamle måten å tenke vevd flate på, med den nye digitale teknologien. Kristina arbeider i tillegg som tekstildesigner ved Innvik AS.
Kristinas klare forståelse for tekstile teknikker, både gjennom sitt kunstneriske arbeide og foten innenfor industrien, gir henne en reflekterende holdning til håndverkets posisjon. Samtidig viser hun et eget visuelt formspråk. Hun er stadig opptatt om å flytte grenser for tekniske muligheter i veven og kombinerer ofte den tradisjonelle bindingskunnskap med dataprogrammering for å oppnå det hun ønsker i den vevde flaten.

Hun har stilt ut aktivt både i Norge og Internasjonalt siden 2013.
Kristinas arbeider er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Kunstindustrimuseet i Oslo og Kunstmuseum i Muskegon USA.