Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Kunstnersamtale med Kirsty Kross torsdag 1.10. kl. 18.00 på KUBE. Gratis inngang.

art4-2160x2160.jpg

Vi er glade for å kunne invitere til kunstnersamtale med Kirsty Kross - deltagende kunstner i "Restriksjonskunst".

Torsdag 1. oktober kl. 19.00 på KUBE

Gratis inngang.

I kunstverket, beGJÆR konkurranse (2020), har kunstner Kirsty Kross et grunnleggende fokus på samhandling med publikum. Prosjektet tar utgangspunkt i de symbolske betydningene av fisk, brød og gjær. Verket tar form av en «fiskebrød»-bakekonkurranse ved Jugendstilsenteret & KUBE, samt Kunstsenteret i Møre og Romsdal og Kristiansund kunstforening.

Publikum blir oppfordret til å delta og brødene deres, som skal være formet som fisker, vil bli stilt ut. Dette er et prosjekt alle kan delta i uavhengig av alder, kjønn eller ferdigheter. Alle deltagerne vil under en prisutdelings-seremoni få utdelt en unik gullmedalje og et diplom av Kross sitt alter-ego «The Coral Trout», som igjen er ikledd et fiskebrødkostyme.
«Seremonien» i Ålesund vil bli fulgt av Nørvøy Ungdomskorps, som for anledningen har fått eksperimentelle instrukser fra «The Coral Trout». Førstepremiene er en middag for to ved et lokalt spisested i de respektive byene.

Kirsty Kross (1974, Australia) bor i Oslo. Hun har sin utdanning fra Universität der Künste Berlin og University of Queensland. Arbeidene hennes er blant annet oppført på Bedfellows i Tate Modern London, Bergen Assembly, Østlandsutstillingen, Tenthaus, Oslo Kunsthall, samt i Berlin på Parkhaus Projekts, Galerie Crystal Ball og Galerie Walden. Fra 2000-2010 skapte og opptrådte Kross i musikk/ performancegruppen Team Plastique og turnerte mye over Europa og Australia og opptrådte på arrangementer som Glastonbury og Kunstsalon Berlin.

Foto: Thine Sanne Dalseg