Åpningstider

Museum

Mai til september: Hver dag kl.10–17
Oktober til april: Tirsdag-søndag kl.11–16, Mandag stengt
Hele året: Langåpent hver torsdag til kl. 20

Kafé

Mai til september: Hver dag kl.12–16
Oktober til april: Stengt

Meny

Framtiderne-arrangement

untitled-4.jpg

Er du mellom 16 og 26 år og er over gjennomsnittet interessert i visuell kunst?

Ung i Ålesund og Jugendstilsenteret & KUBE har startet samarbeidsprosjektet, Framtiderne, som vi vil gi deg en unik mulighet til å følge museets utstillinger gjennom et helt år!

!Framtiderne har som mål å øke sin kreative og kunstneriske kompetanse, og vekke venner og andre med sin entusiasme!

!Framtiderne deltar på spesialproduserte arrangementer som omvisinger, kunstneriske workshops og prosjekter direkte linket til museets virksomhet.

!Framtiderne får VIP-kort til museet som gir gratis inngang til alle museets utstillinger, faste og temporære, samt gratis inngang til alle museets arrangementer.

Målet er at Framtiderne skal være med å diskutere tematikken i de aktuelle utstillingene på museet, skape innhold på sosiale medier, samt planlegge og delta på arrangementer og workshops – rett og slett ha en finger med i spillet.

Prosjektet skal gå over en periode på ett år og ender i et utstillingsprosjekt på Jugendstilsenteret våren 2020.

Framtiderne- arrangement 4. april kl. 18-21 på Jugendstilsenteret & KUBE
TEMA: HAVET

Dette blir virkelig en splashing helaften!

I forkant av arrangementet bes alle Framtiderne å ta med seg et (eller flere) objekt fra havet, det kan være søppel og plast funnet ved strandkanten, rare etterlevninger fra havets innbyggere, drivved – her setter kun havet og fantasien grenser for hva det kan være!

17.45 - Overlyssalen på KUBE (Framtiderne er VIP, men performancen er åpen for alle):

Kunstneren Henrik Koppen holder performance fra sin serie «Giving and Taking» der han jobber med egenhøstet bjørkesevje.

Kun Framtiderne:

18.00 – Verkstedet på Jugendstilsenteret

-Christiane vil presentere årets hovedsatsning på KUBE «The Egde of the Sea», samt gi helt eksklusive pre-views av utvalgte verk fra utstillingen.

-Representanter fra The North West vil fortelle om konferansen og muligheter der. https://thenorthwest.no

-Utdeling av Framtiderne VIP-kort som gir gratis inngang til alle museets utstillinger og arrangementer, samt rabatter i kafé og den flotte museumsbutikken. Pluss pluss!

Overlyssalen på KUBE:

Workshop «Objekter fra havet».

Framtiderne får sammen med Henrik, Lissette og Christiane eksperimentere med funne objekter i samspill med kunstneriske metoder som foto, video, projeksjon, tegning og maling – sammen med materialer som vann, lys, skygge – you name it!
I bakhodet skal vi ha FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Vi ser nærmere på mål 14: «Liv under vann».

Det er verdenshavene – deres temperatur, kjemi, strømninger og liv – som driver de globale systemene som gjør det mulig for mennesker å leve på jorda. Regn, drikkevann, været, klimaet, mye av maten vår og til og med lufta vi puster inn er til syvende og sist regulert av havet.
Marine næringer er viktige for å dekke økende etterspørsel etter mat, energi og medisin i framtiden. Slik byr havet også på muligheter for nye arbeidsplasser og økonomisk vekst.

Kafeen på Jugendstilsenteret: lett servering i etterkant av arrangementet :)

Kick-off-kveld 7. mars for Framtiderne:

Vi begynner med å tilby et skreddersydd opplegg i forbindelse med Vestlandsutstillingen 2019 som åpner på KUBE 7. mars 2018.
35 profesjonelle visuelle kunstnere med tilknytning til Vestlandet deltar i denne utstillingen som har fått tittelen «Vi er stedene».
Kurator for Vestlandsutstillingen 2019, Marte Jølbo, åpner for spørsmål som knytter kunsten til sted og materialitet, stedshistorie, tilhørelse, litteratur og politikk. Utstillingen gir eksempler på hvordan kunsten kan et sted for tenkning og diskusjon rundt aktuelle samfunnsspørsmål så vel som personlige estetiske erfaringer og refleksjon.

Etter omvisingen og workshop vil det bli servert pizza og lesk, og vi ønsker å løst snakke om planene videre for Framtiderne.

Fremtiden er i Framtidernes hender.

En-times workshop med kunstneren Hilde Frantzen:

Hilde Franzten (1982) er en visuell kunstner med masterutdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen. Frantzen er veldig aktiv med mange solo-utstillinger i inn- og utland, utallige kunstneropphold (blant annet New York og Svalbard), deltatt på Høstutstillingen og ble i 2018 tildelt Forsberg og Aulies legat.
Franzten jobber hands-on med kunsten sin, ofte i tekstil og har utviklet en slags ‘forsker-metode' som forsøker å «fange» bevegelsene i terrenget. Prosjektet hennes på Vestlandsutstillingen 2019 handler om rutenett. Frantzen reiser rundt i forskjellige områder og fanger bevegelsene i landskapene. Hun har jobbet fram en metode hvor hun legger tekstil som legger over de ønskelige naturlige elementene, som hun deretter maler rutenett over. På denne måten fanger hun landskapet på en grafisk måte, hun blir sittende igjen med en oversikt over de faktiske bevegelsene i bakken.
Hver eneste sten, sprekk eller bevegelse i terrenget gjør utslag på rutenettet. Resultatene fremstår for som malerier, men i tredimensjonal form. Rutenettet står i kontrast til naturen rundt, og det kan oppleves som om en virtuell verden har falt ned i naturen.

Under workshopen 7. mars vil Framtiderne bli kjent med svart-hvitt maling på tekstil. De vil kunne forsøke seg på å utvikle mønster på grunnlag av formmessige målinger de har gjort på ulike objekter der de vil forsøke å «fange» den taktile og romlige følelsen.

Jugendstilsenteret & KUBEs utstillinger i 2019:

Nye verk fra samlingen
8.6.18 – 28.7.19

Jugendstilsenterets samling har fått en rekke nye tilskudd de siste årene. I denne utstillingen kan du oppleve flere av disse. Blant de vakre verkene som presenteres finnes både nyinnkjøp og donasjoner.

Vi er stedene - Vestlandsutstillingen 2019
8.2 – 10.3.19

Årlig vandreutstilling som viser nye verk fra 35 kunstnere med tilknytning til Vestlandet.

The Edge of the Sea
3.5 – 29.12.19

3.mai inviteres publikum til KUBE og åpningen av årets hovedutstilling. «The Edge of the Sea» bringer sammen kunstnere som skildrer og bearbeider tema knyttet til havet, som handel og transport, forurensning, flyktningkrisen, utvinningen av ressurser og sameksistensen mellom mennesker og annet liv.

Marit Akslen / Sissel M. Bergh / Caroline Bergvall / Ursula Biemann / Danilo Correale / Eric Corriel / Johannes Heldén / Terese Longva / Randi Nygård / Marina Zurkow / m.fl.

Angsten står i sofaen - Gustav Vigeland
6.9.19 – 29.12.19
Vandreutstilling fra Nasjonalmuseet.
I 2019 er det 150 år siden Gustav Vigeland (1869-1943) ble født, og i den forbindelse presenteres vandreutstillingen «Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen». Utstillingen viser hans mest sentrale arbeider fra 1890-tallet, i tillegg til et lite utvalg senere skulpturer.

Gustav Gaudernack
6.9.19 – 12.1.20

En utstilling der vi viser unike objekter skapt av en av Norges viktigste jugendstilkunstnere inne glass og metallkunst. Gaudernack blir omtalt som «Norges første designer» og det var som jugendstilkunstner at han fikk sikk internasjonale gjennombrudd.