Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Lyset på lenger "Gustav Gaudernack spesial" torsdag 12. desember

gaudy.jpg

I forbindelse med utstillingen "Gustav Gaudernack. Emaljens magi" inviterer vi deg inn i en spennende verden av jugendstil, emalje og lyder. 

Lyset på lenger: «Gustav Gaudernack spesial» med Tove Lande og Benjamin Tomasi.

Torsdag 12. desember kl. 19.00 i Apotekeren Kafé.

Foredrag med kurator Tove Lande om Gustav Gaudernack, hans virke og utstillingen «Gustav Gaudernack. Emaljens magi.»

Under arrangementet vil det bli mulighet for å kjøpe drikkevarer.

«Lyset på lenger» er en arrangementsrekke som løper parallelt med museets utstillinger, der de ulike tematikkene vil bli belyst fra mange sider.

Ordinær pris 85,-
Studenter og kunstnere 50,-
Billetter kjøpes i døren.

Gustav Gaudernack (1864-1914) kombinerte sin kjærlighet til natur og norsk middelalder med internasjonale trender for å produsere fantastiske metallarbeider. Etter å ha studert på Kunstskolen i Wien (nå Universität für angewandte Kunst), jobbet han for et ledende norsk gullsmedfirma, David Andersen, der han utviklet fremragende designferdigheter. Med en unik lidenskap for kompleksiteten og skjønnheten i emalje-teknikkene, oppfant han også en ny plique-à-jour-teknikk som gjorde det mulig for ham å produsere arbeider med en forbløffende størrelse. Han mottok nasjonal og internasjonal anerkjennelse med en rekke priser, blant annet sølvmedaljen ved Verdensutstillingen i Paris i 1900, og Grand Prize på St. Louis World Fair i 1904.

Utstillingen gir en omfattende presentasjon av Gaudernacks arbeidsprosess og kunstneriske virke. Den inkluderer flere arbeider som ikke har blitt vist tidligere, både fra museets egen samling og private samlere, samt flere av hans vakre akvarellskisser. Arbeider av to samtidskunstnere vil også være en del av utstillingen. Kristina Aas (tekstil) og Benjamin Tomasi (lydinstallasjon) sin dialog med Gustav Gaudernacks verker understreker hans samtidsaktualitet.


Konsert med Benjamin Tomasi:

Konserten er basert på innspilte og simulerte lyder fra natur, hverdag og instrumenter. Digital teknologi gjør det mulig å behandle naturlige lyder til det ugjenkjennelige. Motsatt tillater det også simulering av naturlige lyder gjennom algoritmer, dvs. digital bearbeidelse. Tomasi er interessert i mellomrommet, et rom som verken er naturlig eller kunstig. Konserten handler om å lage musikalske og rytmiske mønstre basert på disse lydene. Rundt publikum og Tomasi vil det være 4 høyttalere som gjengir lyden fra konserten i 4-kanals surround-system. Lydopplevelsen er tilpasset Apotekeren Kafé. Konserten er i tradisjonen med akusmatisk musikk. Akusmatisk refererer til musikk hvis middel til lydgenerering ikke er synlige og vanligvis ikke kan identifiseres. En situasjon med ren lytting oppstår, siden oppmerksomheten ikke påvirkes av en synlig eller forutsigbar lydkilde.

Benjamin Tomasi (Wien)
Benjamin Tomasi studerte ved Universität für angewandte Kunst i Wien der han ble uteksaminert i 2008. Han har deltatt i utstillinger og prosjekter over hele verden og hatt kunstneropphold i Japan, Armenia, USA, Tsjekkia, Sveits og Danmark.

Benjamin jobber tverrfaglig. Innenfor hans kunst smelter lyder, sansedata, konkrete materialer og gjenstander sammen med digitale, elektroniske eller hverdagslige analoge prosesser og danner poetiske soniske installasjoner, gjenstander, videoer og forestillinger.

Hans kunstneriske virke innebærer også konseptuelle konserter og forestillinger i samarbeid med andre artister, samt eksperimentelle solokonserter.


www.benjamintomasi.com