Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Leireverksted for voksne torsdag 12. september kl. 18.00 - 20.00

leireverksted_voksne.jpg

I forbindelse med utstillingen «Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen» har vi gleden av å invitere voksne til omvisning og leireverksted med kunstneren Lissette Escobar.

Opplegget tar ca. 90 minutter og starter med en 45-minutters omvisning Deretter beregnes 45 minutter i leireverkstedet, hvor deltagerne får mulighet til å lage en figurativ skulptur som uttrykker en følelse.

OBS! På grunn av begrensede plasser, må man reservere plass med reservasjonsfunksjonen her på Facebook.

Pris for opplegget er samme som inngangsbilletter:
Voksen 85
Student 50
Honnør 70

Dette tilbudet gis i samarbeid med Nasjonalmuseet.

Gjennom hele sitt 50 år lange kunstnerskap satte Gustav Vigeland menneskets tilværelse under lupen. Hans livsverk, Vigelandsparken i Oslo, oppsummerer den tilbakevendende viljen til å utforske nyansene i hva det vil si å være menneske. Skulpturparken er både lavmælt og kraftfull med sine historier om livets små og store øyeblikk.

I 2019 er det 150 år siden Gustav Vigeland (1869–1943) ble født, og i den forbindelse presenteres utstillingen «Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen». Utstillingen er vandreutstilling produsert av Nasjonalmuseet og Vigelandmuseet.

Utstillingen gir publikum mulighet til å oppleve en mindre kjent side av Norges mest berømte billedhugger. Utvalget er likevel representativt for kunstnerskapet hans, blant annet fordi det berører en tematikk som Vigeland gjennomgående var opptatt av helt fra han var svært ung: mellommenneskelige relasjoner og følelseslivet vårt.

Gjennom utstillingen inviteres publikum til å reflektere over Vigelands betydning og relevans i dag, i det den griper inn i eksistensielle tema som ensomhet, uro, lengsel og utenforskap. I arbeidene blandes melankoli, sårbarhet og frykten for avvisning med maktesløshet og fortvilelse. Hva forteller Vigelands skulpturer om det vanskelige ved å være menneske, også i vår tid? Og kan man lære noe om seg selv i møtet med dem?