Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Sommerferie i Ålesund?

img_1713.jpg

Har du lyst til å lære mer om Ørnulf Opdahls kunstnerskap? Fra 3. til 7. juli kl. 12 inviterer vi barn i skolealder til omvisning og verksted. Sammen med en av museets dyktige formidlere vil du få se utvalgte kunstverk, og lage skisser som du senere skal bruke til å lage ditt eget landskapsmaleri. 

Opplegget varer fra klokken 12:00–13:30. Det er plass til 10 barn per gruppe og deltakeravgift er 30 kr. Foreldre kan bli med om ønskelig, men det oppfordres heller til et besøk i vår koselige i kafé. Forhåndspåmelding er mulig og sendes til formidling@jugendstilsenteret.no. 

Om utstillingen 

Ørnulf Opdahls utstilling ”Vintersolverv” er årets hovedsatsning for Jugendstilsenteret og KUBE. Over tre etasjer presenteres utvalgte malerier fra 1960-tallet og frem til i dag. Dette er en unik anledning til å se nærmere på den kunstneriske utviklingen til en av landets fremste nålevende kunstnere.

Omvisning (45 min)

Omvisningen er dialogbasert og barna skal være med i en diskusjon om Ørnulf Opdahls malerier. Vi begynner med de tidligste maleriene og ser nærmere på utviklingstrekk i hans kunstnerskap i årene frem til i dag. Maleriet som kunstnerisk medium vil også være i fokus. Underveis i omvisningen vil også barna bli bedt om å utføre praktiske oppgaver som de skal jobbe videre med i maleverkstedet.

Verksted (45 min)

I etterkant av omvisningen legger vi opp til et verksted hvor målet er å gi barna en dypere forståelse av hva det vil si å male landskaper. Basert på oppgaver utført underveis i omvisningen skal barna fortolke Ørnulf Opdahls kunstnerskap gjennom sine egne landskapsmalerier. Opplegget avsluttes med en samtale om det de har laget, slik at barna kan sette ord på det de har gjort og vise frem resultatene for hverandre.

nils bech 7.september kl.19.00

Foto Benjamin Huseby.
Foto Benjamin Huseby.

Torsdag 7.september inviterer vi til konsert-performance med Nils Bech!

Omvisning ved Ørnulf Opdahl 24. august 2017 kl. 19

Foto: Karolina Nowosielska
Foto: Karolina Nowosielska

Velkommen til omvisning i utstillingen "Vintersolverv" med kunstneren Ørnulf opdahl. 

Verksted for barn 10.06.2017, 12.00-15.00

img_1748.jpg

Lørdag 10. juni feirer vi den internasjonale jugendstildagen ved å invitere til verksted for barn! Mellom kl. 12 og 15 kan man lage sin egen jugendstilinspirerte brosje.

Verkstedet er bemannet og passer best for barn i skolealder.

Det koster 30 kroner pr. barn i materialkostnader for å delta på verkstedet. Voksne som vil være med må betale ordinær inngangsbillett.

Tilskudd til gamle hus

dsc02255.jpg

Hvordan få støtte til å sette i stand bygninger og andre kulturminner? Bli med på tilskuddskveld Onsdag 7. juni 2017 kl. 19.00 på Ålesund Bibliotek, hovedbiblioteket. Jugendstilsenteret og KUBE er en av medarrangørene. 

Vinterferie i ÅLESUND?

img_1064.jpg

Jugendstilsenteret og KUBE inviterer til vinterferieaktiviteter!

Kuratoromvisning 1.7.2017 kl. 19.00

vintersolverv_230kn.jpg

Kurator Tove Lande holder en eksklusiv omvisning i Ørnulf Opdahls retrospektive maleriutstilling, "Vintersolverv" torsdag 1 juni kl. 19.00. omvisningen er inkludert i inngangsbilletten og åpen for alle interesserte. 

Påsken 2017

Foto av blyglassvindu i Jugendstilsenteret.
Foto av blyglassvindu i Jugendstilsenteret.

Planlegger du å tilbringe påskeferien i Ålesund er et besøk til Jugendstilsenteret og KUBE obligatorisk. Vi byr på hyggelige påske-aktiviteter for barn og voksne og deilige fristelser i Apotekeren Kafé. 

Film- og foredragsrekke: BYEN 17.06. 2016 -29.01.2017

Vi ønsker å gi vårt publikum en bred innsikt i tematikken som tas opp i BYEN. Derfor arrangerer vi en foredragsrekke med fagpersoner som gjennom ulike innfallsvinkler diskuterer by, byutvikling og urbanisering. I tillegg organiserer vi en filmrekke med filmer som både orienterer seg mot helhetlige bymiljø, spesifikke arkitektoniske prosjekter og teoretiske diskusjoner.

Arrangementene er i hovedsak lagt til torsdager kl 18, og finner sted i Overlyssalen. September til desember innfører vi langåpent med gratis inngang hver torsdag. De aller fleste foredragene og filmvisningene er derfor gratis.

Foredragene holdes på norsk/svensk. Alle filmene har engelske undertekster.

byen-web-02.png

siste filmvisning i byens film- og foredragsrekke torsdag 12.januar kl 18.00

the_new_rijksmuseum.jpg

Vi avslutter vår omfattende filmrekke med dokumentaren "The New Rijksmuseum" fra 2014. 

konsert, kube, 09.02.17. kl. 19:00: Natalie sandtorv

Natalie Sandtorv. Foto: Kristin Støylen.
Natalie Sandtorv. Foto: Kristin Støylen.

Torsdag 9. februar kl. 19:00 kan du oppleve en eksklusiv fremføring av materiale fra Natalie Sandtorvs kommende album i KUBES utstillingssaler. Billett kan forhåndskjøpes i vår resepsjon, og selges helt frem til konsertstart, kr. 150 (student kr. 100).

Forhånd.12