Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

"Lyset på lenger" 2.11.2017 kl. 19.00

lpl-nov.gif

Langåpen torsdag på KUBE med performance, foredrag, musikk med mer. 

Boklansering

Boken I lyset er mørket tar for seg Ørnulf Opdahls lange kunstnerkarriere, og bygger på vår retrospektive utstillingen ”Vintersolverv”. Gunnar Danbolts tekst plasserer Opdahl i en overordnet teoretisk og kunsthistorisk kontekst. Tove Lander er kurator for utstillingen ”Vintersolverv”. I sin tekst går hun i dybden i utviklingen av Opdahls kunstnerskap. Boken er rikt illustrert og er blitt til i samarbeid mellom Orpheus forlag og Jugendstilsenteret og KUBE.

Foredrag ved Gunnar Danbolt

Gunnar Danbolt er professor emeritus i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han har utgitt en rekke bøker og artikler om kunst og kunsthistorie, og er en ettertraktet formidler som blant annet er kjent fra Kunstreisen i NRK P2. Denne kvelden kommer han til Ålesund for å snakke om Ørnulf Opdahls kunstnerskap. 

Piazzollakonsert

Astor Piazzolla er en av Opdahls musikalske inspirasjonskilder. Hans komposisjoner inneholder mye av den samme dynamikken mellom lys og mørke som kjennetegner hans kunstneriske uttrykk. I forbindelse boklanseringen vil Orqesta Tango del Cubo med Bjørnar Myhr og Knut Ivar Bøe i spissen presentere den musikalske forestillingen "Un poco sobre el tango" - en eksotisk reise i tangoen sine fotspor fra Piazzolla i Argentina, gjennom Europa til Skandinavia, via Finland og tilbake til Piazzolla.

Medvirkende:

Gaute Skrove - fiolin/piano
Henrik Bondevik - kontrabass
Bjørnar Myhr - piano
Knut Ivar Bøe - trekkspill

Gjester:
Anita Valderhaug - vokal
Trond Salthammer - gitar
Thale Marie Karoline Hatlen - tekst

DJ

DJ Daeva vil være til stede underveis og by på rytmer fra alle verdenshjørner. 

Lyset på lenger finner sted i KUBEs lokaler. Salg av forfriskninger hele kvelden.
Billett 150,- (100,- for studenter), kjøpes ved inngangen eller på Tikkio.

Programmet gjennomføres med støtte fra  Stiftelsen Kjell Holm.