Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

torsdag 15.september kl 18.00: Ane Hjort Guttu - filmvisning og samtale

Førstkommende torsdag, 15.september kl 18.00, inviterer vi til visning av ”Tiden går” av Ane Hjort Guttu. Visningen etterfølges av en samtale mellom Ane Hjort Guttu og Benedikte Holen, kurator for BYEN. Filmen varer i 47 min. Ane Hjort Guttu deltar også i utstillingen BYEN – som arena med verket ”Fire studier av Oslo og New York” (2012).

”Tiden går” er en fiktiv historie som er filmet i en dokumenterende stil. Filmen handler om den 23 år gamle kunststudenten Damla og hennes performanceprosjekt. Hver dag sitter hun på gata og tigger sammen med Bianca fra Romania, som hun etter hvert blir godt kjent med. "Om hun må sitte sånn, så må egentlig vi alle gjøre det. Og i kunsten kan man forandre i en liten skala det man egentlig vil forandre i det store", sier Damla når hun skal forklare prosjektet for klassen sin på Kunsthøyskolen i Bergen. Damlas handling starter som et performativt kunstprosjekt, som blir sterkt diskutert blant klassekameratene og læreren. Etterhvert utvikler situasjonen seg til en eksistensiell etisk og politisk krise for studenten, som sliter med å begrunne for seg selv at hun kan fortsette å lage kunst i møte med den sosiale ulikheten utenfor kunstskolen.

”Tiden går" ble produsert til Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall 2015, og hadde internasjonal premiere på CPH:DOX i november 2015. "Tiden går" er samprodusert av Bergen Kunsthall.

Med særlig utgangspunkt i ”Tiden går” og ”Fire studier av Oslo og New York” vil samtalen i etterkant av visningen ha Ane Hjort Guttus tilbakevendende fokus på bruk og tilgang til det offentlige rom, samfunnets holdninger til ulikhet og fattigdom, samt kunsten og kunstnerens potensielle ansvar som omdreiningspunkt.

Ane Hjort Guttu, Tiden går (2015).
Ane Hjort Guttu, Tiden går (2015).