Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Jugendstildagene 11.-12. juni 2016

jsd_billett_01.png

I forbindelse med den internasjonale Art Nouveau-dagen 10. juni 2016 arrangerer Jugendstilsenteret og Fortidsminneforeningen i fellesskap ”Jugendstildagene” 11. og 12. juni i Ålesund sentrum, med åpne hus, seminar og filmvisninger.

Med ”Åpne hus” får publikum muligheten til å besøke ti jugendstilhus i byen og der få guidede omvisninger. De fleste er private hus og leiligheter, men det vil også være omvisninger i noen forsamlingshus. Arrangementet blir en unik byhistorisk opplevelse der publikum får eksepsjonell tilgang og en smakebit av det den arkitektoniske kulturkapitalen Ålesund skjuler bak sine (til nå stengte) dører.

Varigheten på hver omvisning er 20 min., med 15 min. pause mellom omvisningene. Da har man tid til å gå til neste adresse. Det blir omvisninger på tre steder lørdag formiddag, tre steder lørdag ettermiddag og fire steder søndag. Det er medlemmer av Fortidsminneforeningen som skal guide publikum rundt i de ulike leilighetene/husene, og det holdes fire omvisninger på hvert sted. Publikum kan legge opp rekkefølgen og antall omvisninger selv på e-billettnettsiden til arrangementet (se lenke).

Det blir omvisninger i følgende hus: Blix-villaen i Lihauggata 1, Bedehuset i Kipervikgata 19, Metodistkirka i Parkgata 9, Devold-villaen i Einarvikgata 7, Kongensgate 12 og 10b, Storgata 30, Langeberggata 3, Apotekergata 6, Øwregata 4 og Storgata 2.

Informasjon rundt kjøp av billetter til omvisningene:

Pris: NOK 100 pr. pers. – billetten gjelder for hele helgen med inntil 10 omvisninger **

Billetter fås kjøpt på denne nettadressen:

http://www.billettportalen.no/nb/arrangement/jugendstildagene/billetter

*Billettprisen er den samme uansett antall omvisninger (maks 10).

** Det er begrenset med plasser til omvisningene, og maks antall deltagere pr omvisning vil variere fra hus til hus.

Lurer du på noe vedr. kjøp av billetter, ring oss på tlf.: 47 46 81 82

Foredrag lørdag 11. juni

Det skal holdes flere spennende foredrag under Jugendstildagene. Et foredrag vil omhandle Ålesunds historiske bymiljø som salgsvare mot internasjonal filmindustri, to foredrag tar utgangspunkt i jugendstilkvartalet Coppedé i Roma og erfaringer ved bruk av jugendstilen som virkemiddel i italienske filmer. I det siste foredraget får vi vite mer om den mørkere tematikken i jugendstilen.

Sted: Overlyssalen i kjelleren på Kunstmuseet KUBE.

 1. Kl.13-13:20

Sigmund Elias Holm, filmkommisjonær ved Vestnorsk Filmsenter: ”Ålesunds historiske bymiljø som salgsvare mot internasjonal filmindustri”.

 2. Kl.13:20-13:35

Ambassadør Giorgio Novello, Italias Ambassade i Oslo: ”A tale of a City: from Seven Hills to the Coppedé district”.

 3. Kl.13:35-14

Prof. Giuliano Compagno, journalist og tidl. direktør ved Det italienske kulturinstitutt i Oslo: ”The Coppedé district: re-inventing the Eternal City”.

 4. Kl.14-14:20

Tove Lande, kurator ved Stiftelsen Kulturkvartalet: ”Den mørke jugendstilen”.

Etter foredragene viser vi noen kortfilmer som er spilt inn i Ålesund sentrum, med det historiske bymiljøet som vakkert bakteppe i filmene.

Filmvisninger søndag 12. juni

Vi viser to filmklassikere i grøssersjangeren av den italienske regissøren Dario Argento. Jugendstilkvartalet Coppedé i Roma brukes som bakteppe i filmene, og bidrar sterkt til filmenes fengslende mystikk.

Sted: Overlyssalen i kjelleren på Kunstmuseet KUBE.

Første film vises fra kl.14:30-16:15

Andre film vises fra kl. 16:15-18.

Begge filmer har aldersgrense 15 år.

Filmenes titler utelates fra nettsiden pga. markedsføringsrestriksjoner i lisensavtalen. For mer informasjon ta kontakt med oss, eller se eget program for Jugendstildagene. Programmet vil snart være tilgjengelig her ved museet og utvalgte steder i Ålesund sentrum. 

Seminaret med foredrag og filmvisninger er åpent og gratis for alle.