Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Torsdagskonserter høsten 2015

torsdag.jpg

Stiftelsen Kulturkvartalet har gleden av å presentere Torsdagskonsertene for høsten 2015. Tre torsdager denne høsten vil vi presentere musikk fra forskjellige epoker, med fantastiske musikere. Bli underholdt innendørs samtidig som høststormene blåser rundt husveggene i Ålesund. Billetter kan kjøpes i døren, eller på Ålesund Kommune sine nettsider for kultur. Torsdagskonsertene er støttet av Stiftelsen Kjell Holm.

 

19. November - Ålesund Strykekvartett: «Nordiske jubilanter»

Konsertstart 1930. Dørene åpner 1900.

Et program med de nordiske «Jubilantene», norske Knut Nystedt, finske Jean Sibelius og danske Carl Nielsen.

Ålesund strykekvartett ble opprettet av Ålesund kommune i 1985, og er en profesjonell strykekvartett med musikere tilsatt i faste stillinger. I tillegg til kvartettoppgavene, tar musikerne spilleoppdrag og har undervisning på kulturskolen. Ålesund strykekvartett består idag av Ai-Ling Chiu, fiolin, Ove Kvangarsnes, fiolin, Linda Bønes, bratsj, og Samuel Skrede, cello.

Ålesund Strykekvartett: 
Ai-Ling Chiu, fiolin
Ove Kvangarsnes, fiolin
Linda Bønes, bratsj
Samuel Skrede, cello

 

26. November - Parallax med lysdesigner

Konsertstart 1930. Dørene åpner 1900.

Trompetist Stian Omenås er på turné med sin nyskapende og improvisasjonsbaserte gruppe Parallax, hvor de sammen med den svenske lysdesigneren Elisabeth Nilsson skaper en visuell konsertopplevelse. De beskriver denne trioen selv som en av de sjeldne og heldige samarbeidene der kjemien var på plass helt fra begynnelsen. De beveger seg gjennom flere sjangre, fra asiatisk folkemusikk til tradisjonell jazz, og det sterke fokuset på samspill gjør at fremføringene oftest virker komponerte, fremfor improviserte. De har hatt turneer i Norge, England, Skottland, Frankrike, Spania, Tyskland og Kina, og nå er Ålesund så heldige og får besøk av denne fantastiske fremføringen.

Stian Omenås er fra Valldal i Møre og Romsdal, med base i Moss og Oslo. Han er utdannet jazztrompetist, pedagog og han jobber i dag med flere nye prosjekter innen improvisert musikk, samtidsmusikk og jazz. Han har de siste årene skrevet flere store bestillingsverk og vært kunstnerisk leder for flere korps og storband, og han arrangerer også sin egen festival, Omenås Musikkfestival, hver sommer hjemme i Valldal.

Are Lothe Kolbeinsen er gitarist, komponist og pedagog med hovedarbeidsområde improvisasjonsmusikk og bosatt i Oslo siden 2003. Han har i de senere år arbeidet mye med friimprovisert musikk og tverrfaglige samarbeid med fysisk teater og dans, samt med lyddesign/ lydinstallasjon. Han har hatt flere turneer i inn- og utland med diverse konstellasjoner innenfor improvisasjonsmusikk.

Ulrik Ibsen Thorsrud er en trommeslager/perkusjonist med bachelor- og mastergrad i musikk fra Leeds College of Music (1998-2003) i England. Han har siden høsten 2003 bodd i Oslo hvor han jobber som frilansmusiker og komponist, og driver hovedsakelig med improvisasjonsrelatert musikk i alt fra solo- til storbandformat. Thorsrud samarbeider også en del tverrfaglig med andre kunstarter som dans, film og teater.

Medvirkende:
Stian Omenås, trompet
Are Lothe Kolbeinsen, gitar
Ulrik Ibsen Thorsrud, trommer
Elisabeth Nilsson, lysdesigner