Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

Bokbad med simon stranger

bookshelf.jpg

Torsdag 10. Mars klokken 1900 inviterer vi i samarbeid med Ålesund litterære salong til bokbad med Simon Stranger.

Hvordan kan man leve i en okkupert og innemuret by? Hvordan holder man håpet levende, når alle utveier er sperret? "Det som en gang var jord" er Simon Strangers syvende roman. I den forteller han om Mikael, som er med på å grave en tunnel ut fra det okkuperte området og til friheten. Den gir mat, og en vei ut – men hvilke valg har egentlig Mikael, Miriam og den lille sønnen Isak?

Det som en gang var jord er en skremmende aktuell roman, om en verden ikke langt fra vår egen. Det er en roman om ikke å gi slipp, om lengselen etter det tapte, og om å holde håpet levende, selv i det mørkeste mørke.

Simon Strangers har i tillegg til romaner for ungdom og voksne skrevet to barnebøker sammen med illustratør Eivind Gulliksen. For ungdomsromanen De som ikke finnes ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Bokbader for kvelden er journalist og forfatter Bjørn Vatne.

Arrangementet er del av serien "Den fremmede", der Ålesund litterære salong setter fokus på utenforskap og fremmedfølelse – hvem er de fremmede i vår samtid, og hvor møter vi dem i litteraturen?

Vi anbefaler alle å komme så tidlig som mulig, da det fort kan bli fullt i kafeen.