Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

torsdagskonsert 23. april - Middelalderensemblet Currentes

Middelalder - og renessanseensemblet Currentes spiller på Kunstmuseet KUBE torsdag 23. april kl 19:30. Foto: Currentes
Middelalder - og renessanseensemblet Currentes spiller på Kunstmuseet KUBE torsdag 23. april kl 19:30. Foto: Currentes

Vårens Torsdagskonsertrekke avsluttes med middelalder og renessanseensemblet Currentes fra Bergen.  

Alle konsertene starter klokka 19:30, dørene åpner kl 19:00. Billett selges ved inngangen, kr 150. Studenter/barn kr 100. 

Ensemblet kommer med trioen Ingvill Mjeldheim Holter, sopran, Thor-Harald Johnsen, lutt/theorbe/gitar og musikalsk leder Jostein Gundersen, blokkfløyter.

Programmet består hovedsakelig av sanger som kan knyttes til The Beggar´s Opera. Dette verket ble urfremført i London i 1728, og var en umiddelbar suksess. Det var en såkalt Ballad Opera. Det vil si at det nesten ikke var noe nyskrevet musikk til operaen. I stedet forsynte man seg generøst av Englands store repertoar av ballader, melodier som var populære og kjente i de fleste samfunnslag. The Beggar´s Opera  fungerte mer som en anti-opera enn en opera, og gjorde også narr av den italienske operastilen som var på moten i London den gang. Den høyst satiriske teksten ble skrevet av John Gay, og tematiserte de fattiges kår, korrupsjon og lovløshet. Nøyaktig 200 år senere, i 1928, brukte Berthold Brecht og Kurt Weil The Beggar´s Opera som utgangspunkt for Tolvskillingsoperaen.

 

I denne konserten fremfører Currentes flere av sangene som ble brukt i The Beggar´s Opera, både med sine originale tekster og med John Gay´s tekst. Kanskje lurer de også inne en sang fra Tolvskillingsoperaen også..

Det bergensbaserte renessanse- og barokkensemblet Currentes med primus motor Josten Gundersen på blokkfløyter kommer på et nytt besøk til Ålesund. En stemningsfull konsert med spennende rytmer fra tidligere tider, men også hvor de også utforsker nyere klanger og fremfører og bestiller samtidsmusikk.

Tidligere i vår: 

Torsdag 16.04: Yuri Hashimoto og Harald Kvasnes
Fløytist Yuri Hashimoto og gitarist Harald Kvasnes slår seg sammen og inviterer til konsert med musikk fra det etterhvert rikholdige repertoaret for disse to instumentene.

26.mars: «Slow Eastbound Train»
Tubaist og komponist Daniel Herskedal gjester for første gang Ålesund, og sammen med Eyolf Dale (piano) og Helge Norbakken (perkusjon) får vi en førpremiere på hans nye album, «Slow Eastbound Train» (som offisiellt først lanseres på Victoria i  Oslo fredag 27.mars.)

19. mars: HARPERESITAL

Soloharpist ved Oslo Filharmonien,  Birgitte Volan Håvik, er en av Norges fremste yngre harpister, og vil presentere et soloprogram som viser harpens fulle klangregister og bredde.

26.februar:  Musikkvandring i Jugendstilsenteret

En musikalsk overraskelse med et utvalg musikere tilknyttet Ålesund og Ålesund kulturkole, som starter og avslutter i Apotekeren kafé. Medvirkende: Samuel Skrede, cello, Linda Bønes, bratsj, Lisbet Lislevatn, sang, Siri Hummelsund, klaver, og Bendik Goldstein, fele.

Vi starter med en avdeling i kafeen (div duo m cello, sang, bratscj), så blir det musikk i trappeoppgangen (Bendik hardingfele) mens publikum forflytter seg til 2.etg. I 2.etg blir det noe klaver musikk og sangsyklus av Barber. Så avslutter vi nede i kafeen med en "lettere" avdeling med amerikansk fele/bluegrass musikk.

Torsdagskonsertene ved Kunstmuseet KUBE og Jugendstilsenteret er støttet av Stiftelsen Kjell Holm.