Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Suppeprat 29. august

img_20140814_142633.jpg

Under Matfestivalen i Ålesund inviterte vi publikum til å delta på arrangementet «Suppeprat» i Apotekeren kafé på Jugendstilsenteret, hvor fellesskap og historiefortelling stod i fokus.

I vår åpnet vi utstillingen «Fra arkivet» på Jugendstilsenteret, der to utenbys kunstnere arbeidet med vårt arkivmateriale for å avdekke noen av Ålesunds mange historier. Utstillingen setter fokus på kunnskapsproduksjon og historiefortelling, og stiller også spørsmål til hvem som eier definisjonsmakten over historien.  Vi ønsker å se nærmere på noen av nåtidens historier, og vi inviterte derfor jamaicanske Terri Ann Senior og burmesiske Wai Wai Aung til å dele sine personlige historier med publikum, om sin bakgrunn, hvordan de kom hit og hvordan det oppleves å bo her.

Måltidet er en viktig kulturell markør, og ulike kulturer har gjerne ulike tradisjoner knyttet til det å spise sammen. Måltidet kan fungere som et møtepunkt, og være en sosial arena på tvers av kulturer. Samtalene, tankene og refleksjonene som oppstår når vi spiser sammen kan kanskje også bringe oss nærmere hverandre. Vi spiste deilig kortreist, vegansk gulrotsuppe - og hadde en veldig hyggelig aften sammen med publikum. 

Hvor: Apotekeren kafé på Jugendstilsenteret, Apotekergata 16

Når: Fredag 29. august, kl 19:00

Suppe + prat kr 100,-

Samtalen vil foregå på norsk.

Påmelding kreves (max 30 personer): post@jugendstilsenteret.no eller tlf 70 10 49 70