Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Høstscenelyrikk på jugendstilsenteret 24. - 27. september 2014

Viggo Solum, Marit Kaldhol, Linda Klakken og Harald Olsvik er poetene under Høstscena.
Viggo Solum, Marit Kaldhol, Linda Klakken og Harald Olsvik er poetene under Høstscena.

Ålesund teaterfestival, Høstscena, og Jugendstilsenteret inviterer til lyrikkafe i Apotekeren kafe. Hver dag, fra onsdag 24. til og med lørdag 27. september - klokka 12:00 - presenteres en ny poet. kafeen har festivallunsj til ekstra gunstig pris, og selve arrangementet er gratis.  

Høstscena har utfordret tre generasjoner, som alle har sin bakgrunn fra byen vår, til å dele sin poesi om hva ytringsfrihet er for dem. Og så feirer vi Alf Prøysenjubileet.

Alf Prøysen - litt ainsles, onsdag 24: En stor mann med et stort hjerte og et våkent blikk for mennesket. Han må få plass, vet du. Det er gjøvikgutten og festivalleder Viggo Solum som endelig deler av sin fascinasjon for denne udødelige dikteren på ekte hedmarksmål, selvsagt. Det blir ord og toner, anekdoter og ikke fullt så kjente historier og dikt. I stødig tospann med pianist Bjørar Myhr.  

Marit Kaldhol, torsdag 25. Kaldhol er en dyptpløyende, klartenkt og silkemyk kvinne som stadig tar nye sjangser. Som forfatter og poet har hun en betydelig merittliste. I samarbeid med Stian Omenås skal de presentere sitt verk under Høstscena. Det er en opplevelse å være i samme rom som disse kunsterne. Audun Skorgen  er tredje mann i denne konstellasjonen. Med sin 17-strengs tappinggitar blir det klanger som blir sittende i oss lenge etter siste ord er sagt.

Linda Klakken, fredag 26. Klakken er klar, modig og sterk poet som har mye på hjertet. Linda gav tidligere i år ut diktsamlnga «Skriv ferdig boka om livet ditt». Til oss kommer hun med nytt materiale. Lindas dikt skal smelte sammen med musikkinstallasjonene til Eirik Havnes, som er mannen bak Bråkesund og mastergradsstudent fra NTNU i Trondheim. Eirik er en eksperimenterende og spennende lydkunster som er i startgropa av det vi tror blir en betydelig karriere. Her blir det hørbart på både den ene og andre måten.

Harald Olsvik, lørdag 27. Harald er en ung mann som har gjort seg bemerket med sine sjarmerende, fengende små viser om hverdagsbetrakninger på ålesundsk. På vår dialekt. Slå den! Det er ikke hverdagskost. Og når han i tillegg er et stort musikalsk talent var vi ikke i tvil. Vi utfordrer Harald til å ta scenen alene.  Harald har tatt vår utfordring og kommer med nye viser til dette oppdraget.

Se mer på www.hostscena.no