Åpningstider

Mandag – søndag 10 – 16.


 

Meny

Sesongåpning av Anders Svor Museum

svor_cover.jpg

Nå åpner sommersesongen på Anders Svor Museum– kom og feir dagen med oss på Grodås lørdag 19. juni kl 11! Gratis inngang på åpningsdagen, lett servering og musikk ved pianist Henrik Koppen.

Utstillingen åpnes av administrerende direktør ved Musea på Sunnmøre Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og ordfører i Volda kommune Sølvi Dimmen.

Anders Svor Museum ble åpnet i 1953 som et eget museum dedikert til billedhuggeren Anders Svor (1864-1929). Svor kom fra Hornindal og studerte ved Den kongelige tegneskole i Kristiania og senere på København Kunstakademi. Han bodde en stund i Paris, men slo seg ned i Kristiania der han ble boende resten av livet sitt. Samlingen består av 450 verk, museet huser en stor utstilling og er omgitt av en skulpturpark.

Henrik Koppen fra Velsvik i Dalsfjord arbeider som kunstner og pianist. Han spiller jevnlig på konserter på Nordvestlandet og som taffelpianist på steder som Hotel Union Øye og Hotel Brosundet. På repertoaret har han et bredt utvalg klassiske stykker, med særlig vekt på musikk fra sent 1800-tall og tidlig 1900-tall.

Museet åpner lørdag 19. juni kl 11, og holder åpent onsdag – søndag fram til 22. august. Det er åpent til kl 16 på åpningsdagen.

Vi overholder selvsagt alle aktuelle retningslinjer fra regjeringen og Helsedirektoratet i forbindelse med Covid-19 under arrangementet.
Hold avstand og nyt kunsten!

Se mindre