Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

11.jpg

Kunstnerpresentasjon // Anders Holen

I utstillingen «Er jeg menneske for deg?» er Anders Holens fengslende arbeider sentrale. Holen bidrar med flere kunstverk i utstillingen og hovedsalen i KUBEs 2. etasje er viet hans arbeider. Sett av en liten time tirsdag 31. august kl. 19 og få et unikt innblikk i hans kunstnerskap.

Hva vil det si å være et menneske? Utstillingen «Er jeg menneske for deg?» belyser dette evige filosofiske spørsmålet gjennom kunstverkene til en rekke fremtredende kunstnere fra vår tid.

Anders Holen bidrar med fire ulike kunstverk i utstillingen. Holens kunstnerskap er inspirert av ‘objektorientert ontologi’ - en filosofi som har gjort seg gjeldende i kunstverdenen det siste tiåret. Her inngår mennesket som en blant mange aktive og likestilte agenter bestående av alt fra planter og dyr til bakterier. I dette perspektivet befinner ikke mennesket seg lenger i sentrum, som en art hevet over andre livsformer.

Anders Holen (f.1986) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og arbeider med skulptur og installasjon. Holens arbeider er vist ved steder som Astrup Fearnley Museet, Contemporary Art Centre Vilnius, Kunsthall Oslo, Helper Projects, New York, og Vigeland Museet under Skulpturbiennalen 2017.

Send en epost til formidling.kunstmuseet@vitimusea.no hvis du vil reservere plass.