Åpningstider

Onsdag – søndag 11 – 16.


 

Meny

babf.jpg

Bergen Art Book Affair (BABF goes to Ålesund)

Bergen Art Book Fair (BABF) er en internasjonal kunstnerbokmesse som samler kunstnere, designere, forfattere og andre kreative i en felles lidenskap for bokformatet. BABF er invitert inn i utstillingen "Kunst og liv på papir", som står ut året i Jugendstilsenteret, med et utvalg samtidige kunstnerbøker. Som en forlengelse av dette samarbeidet vil vi gjennomføre en kunstnerbokmesse i Ålesund med stands, foredrag og workshops 22.–24.oktober. 

Deltagende forlag/kunstnere er Knust Extrapool (NL), Breton Cassette (NO), Radha Pandey (IN/NO), Smør Press (NO), Blokk Forlag (NO) og Imi Maufe (NO).

Program:

Fredag 22.10. kl. 14-17

Velkommen til Jugendstilsenteret for et nærmere bekjentskap med utstillerne i kunstbokmessen. Blokk Forlag, Knust Extrapool, Radha Pandey og Smør Press vil holde presentasjoner, og det blir konsert med Pernille Meidel fra Breton Cassette. Gratis inngang! Du kan allerede nå sikre deg en plass på Tikkio.

Lørdag 23.10. kl. 11-16

Velkommen til kunstnerbokmesse i vrimlearealet på Kremmergården! Her kan du møte forlagene/kunstnerne, se nærmere på deres utvalg av kunstnerbøker og kjøpe med deg dine favoritter hjem. 

Søndag 24.10. kl. 13-15

I samarbeid med Trykkerimuseet på Sula inviterer vi til trykke-workshop med Imi Maufe. Workshopen koster 250 kroner per person, men deltagelse er gratis for kunstmuseets Framtiderne. Om du er mellom 16-26 og er over gjennomsnittet interessert i visuell kunst faller du inn under kategorien Framtider. Billetter til workshopen kan du bestille på Tikkio. Oppmøte ved Trykkerimuseet på Sula (ved Devoldfabrikken/ Vinmonopolet). 

Imi Maufe

Imi Maufe er en britisk kunstner bosatt i Bergen. Maufe har en mastergrad i multidisiplinær grafikk fra The University of the West of England, Bristol (2004) og bachelor i Landscape Design fra Manchester Metropolitan University (1999). Maufe jobber med grafikk, kunstnerbøker, tekst, installasjoner og, interaksjoner, og er opptatt av å dokumentere reiser og hverdagsopplevelser. I 2013 var Maufe med på å opprette kunstnergruppen Codex Polaris, som jobber for å fremme kunstnere som jobber med bøker i Norge og Norden. 

www.imimaufe.com

Om Bergen Art Book Fair

Bergen Art Book Fair (BABF) er en internasjonal kunstnerbokmesse som samler kunstnere, designere, forfattere og andre kreative i en felles lidenskap for bokformatet. BABF inngår i et nettverk av kunstbokmesser, som regelmessig finner sted i storbyer verden rundt. 

Kunstnerboken er en kunstsjanger som omfavnes av stadig flere. Den kan være håndlaget eller produsert på trykkeri, og er ofte i mindre opplag. Utgiver er som regel kunstneren selv, men det finnes også kunstnerdrevne forlag som representerer flere. En kunstnerbok er et konsentrert og lukket utstillingsrom for én besøkende, men den kan også være utgangspunkt for sosiale møteplasser – som under en kunstnerbokmesse.

Siden pandemiens utbrudd har BABF eksistert som en digital plattform, med fysiske arrangementer der hvor de har vært mulige å gjennomføre. Men boken kan aldri gjenskapes digitalt – den er ment til å oppleves fysisk, så ta turen innom BABF i Ålesund i oktober.

Radha Pandey 

Radha Pandey er en kunstner, grafiker og papirmaker, og driver bokbinderverkstedet Halden Bookworks sammen med grafiker Johan Solberg. Pandey har en mastergrad fra University of Iowa Center for the Book, og har selv undervist i artists’ books i India, Europa og USA. Pandey er representert med sine kunstnerbøker i over 80 private og offentlige samlinger, blant annet hos Yale University. 

www.radhapandey.com

Smør Press

Smør Press er et trykkeverksted og forlag i Trondheim som er drevet av kunstner Carlos A. Correia og designer Joana Bruno. SMØR Press spesialiserer seg på den grafiske teknikken risografi, og publiserer fanziner, kunstnerpublikasjoner og annet trykket materiale. 

www.smorpress.com

Blokk Forlag

Blokk Forlag ble etablert i 2016 av Anja Dahle Øverbye og Ingrid Flognfeldt Brubaker. De har gitt ut fanziner, tegneserieantolgier, oversatte tegneserier og trykk. En av deres seneste  publikasjoner «Naturinstruksjoner» av Sunniva Sunde Krogseth, fikk diplom under Visuelt i 2021, og er nominert i Årets Vakreste Bøker 2021. Fra høsten 2020 drives Blokk alene av Anja Dahle Øverbye.

www.blokkforlag.no

Breton Cassette

Breton Cassette publiserer sjangeroverskridende lydprosjekter på kassett og skal ivareta og formidle et bredt spekter av uttrykk og prosjekter. Breton Cassette samarbeider med utøvere som arbeider med musikk og lyd separat eller som en inkluderende del av deres billedkunst prosjekt. Breton Cassette er et kunstnerdrevet initiativ, som ble startet i 2019 av Pernille Meidell. 

 

Knust / Extrapool 

Knust Press er den  grafiske avdelingen i den kunstnerdrevne organisasjonen Extrapool basert i Nijmegen, Nederland som drives av Astrid Florentinus, Joyce Guley og Jan Dirk de Wilde. De er spesialister i risografi og har et trykke- og bokbindingsverksted som de tilgjengeliggjør for andre kunstnere. Knust Press operer også som et forlag, og samarbeider med kunstnere om utgivelser av bøker, ziner, tapeter og andre trykksaker.

www.extrapool.nl