FØLG OSS PÅ    SKRIFTSTØRRELSE  A A  A     
ny_aktuelt_museum_16_03.jpg
ny_aktuelt_museum_16_05.jpg
ny_aktuelt_museum_16_08.jpg
FØLG OSS PÅ
Meny
 

Ørnulf Opdahl – Vintersolverv - KUBE 28.04.–31.12.17

Ørnulf Opdahl, Vintersolverv, 1993. Foto: Thomas Widerberg.
Ørnulf Opdahl, Vintersolverv, 1993. Foto: Thomas Widerberg.

Årets hovedutstilling er den retrospektive maleriutstillingen «Vintersolverv» med Ørnulf Opdahl. Med utgangspunkt i Nord-Vestlandets karakteristiske landskap har Opdahl markert seg som en av de store fornyerne av den norske landskapsmaleri-tradisjonen.

Til denne første store museale retrospektive presentasjonen av Ørnulf Opdahl har vi lånt inn en rekke sentrale verk fra landets viktigste offentlige og private samlinger. Utstillingen vil undersøke sider ved Opdahls kunstnerskap som til nå ikke har vært viet så stor oppmerksomhet, og synliggjøre spennvidden i hans kunstneriske utvikling fra 1960-tallet til i dag. 

Med utgangspunkt i Nord-Vestlandets karakteristiske landskap har Opdahl markert seg som en av de store fornyerne av den norske landskapstradisjonen.Utstillingen tar utgangspunkt i spenningen mellom lyset og mørket som går som en rød tråd gjennom hans verker, og lader dem med psykologiske understrømninger som knytter an til de mørke sidene av den Nordiske kunstscenen.

For å sette kunstnerskapet i en kunsthistorisk kontekst, tilbyr vi et bredt formidlingsprogram hvor vi på ulike måter vil belyse sentrale aspekter ved Opdahls malerier. Programmet inneholder blant annet artist talks, omvisninger, workshops og foredrag med interne og eksterne forelesere. I tillegg vil vi i samarbeid med Orpheus forlag gi ut en rikt illustrert publikasjon hvor Gunnar Danbolt er hovedforfatter.

Design og CMS: Osberget.no