FØLG OSS PÅ    SKRIFTSTØRRELSE  A A  A     
ny_aktuelt_museum_16_03.jpg
ny_aktuelt_museum_16_05.jpg
ny_aktuelt_museum_16_08.jpg
FØLG OSS PÅ
Meny
 

Performance MARIANNE HEIER 23.november kl.19.00: "sol"

marianne_heier.jpg

Marianne Heier utvikler den stedsspesifikke performancen "Sol" for Jugendstilsenteret og KUBE. Den finner sted utendørs ved Jugendstilsenteret.

Foredrag av Tove Haugsbø 7.12.17. kl. 19

Tove Haugsbø med Astrups barnetegninger foto: Dag Fosse, KODE
Tove Haugsbø med Astrups barnetegninger foto: Dag Fosse, KODE

I forbindelse med Ørnulf Opdahl utstillinga "Vintersolverv" tilbyr vi eit bredt formidlingsprogram. Nikolai Astrup er ein av Opdahls mest sentrale inspirasjonskjelder. Gratis inngang!

mette edvardsen: ”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” 2.-3.desember

”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” 
Foto: Document Photography - Sydney Biennale, 2016.
”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” Foto: Document Photography - Sydney Biennale, 2016.

”Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” er en samling levende bøker. 2.-3. desember gjøres et knippe levende bøker, som består av utøvere som har memorisert en bok av eget valg, tilgjengelig for publikum. Publikum kan reservere en bok eller droppe innom å låne en dersom den er tilgjengelig.

Arrangeres i samarbeid med Ålesund Bibliotek og finner sted på biblioteket.

”Lyset på lenger” 30.11.2017 KL 19.00

lplnov.gif

Langåpen torsdag på KUBE med performance, foredrag, musikk med mer.

Performance: Nothing Personal 4.november kl. 12-15

longva.jpg

De utøvende kunstnerene er en del av prosjektet It’s Personal del 2: Nothing Personal som er et oppfølgingsprosjekt av It’s Personal del 1 som fant sted i Thailand i 2016.

"Lyset på lenger" 2.11.2017 kl. 19.00

lpl-nov.gif

Langåpen torsdag på KUBE med performance, foredrag, musikk med mer. 

”Lyset på lenger” 26.10.2017 kl.19.00

Eirik Slyngstad, Heaven can't wait (2016). Oslo Rådhus. Foto: Emilie Birkeland
Eirik Slyngstad, Heaven can't wait (2016). Oslo Rådhus. Foto: Emilie Birkeland
Langåpen torsdag på KUBE med performance, foredrag, musikk med mer. 

Søndagsomvisninger

img_1559.jpg

Hver søndag til og med 29. oktober 2017 kl. 13.00, er det omvisning på norsk i en av museets utstillinger. Kl. 14.00 er det omvisning på engelsk. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten - velkommen!

Høstferieverksted 12.10.2017

skjermbilde_2017-10-05_kl_13_20_17.png

Høstferie i Ålesund? Ta turen innom museet torsdag 12. oktober. Vi har gratis inngang hele dagen og mellom kl. 11 til 15 har vi et bemannet verksted hvor du kan lage din egen jugendstilbrosje. 

Jugendstilsenteret og KUBE har langåpent og gratis inngang hver torsdag frem til jul, dette gjelder også torsdag 12. oktober, og i anledning høstferien byr vi på følgene aktiviteter:

KL. 11-15, betjent borsjeverksted

Naturen var en av de fremste inspirasjonskildene for jungendstilen. I dette verkstedet kan du lage din egen brosje i jugendstil ved hjelp av stålstreng og perler. Insektenes verden skal være motiv for selve brosjen. 

Dette verkstedet er bemannet og passer best for barn i skolealder. Det koster 30 kroner pr. barn i materialkostnader for å delta på verkstedet. Du trenger ikke å melde deg på i forkant, vi opererer etter drop-in prinsippet. 

KL. 11-20, selvbetjent maleverksted

Barnerommet i underetasjen holder åpent hele dagen. Her kan du male ditt egen Ørnulf Opdahl inspirerte maleri. Barn som vil benytte seg av det selvbetjente maleverkstedet må ha følge av en voksen.

Velkommen til høstferiekos ved Jugendstilsenteret og KUBE.

Helle Siljeholm: Noder om stein og andre sosiale landskap i Ørnulf Opdahl: Vintersolverv 27.september-1.oktober

Helle Siljeholm, Noder om stein og andre sosiale landskap (2017)
Helle Siljeholm, Noder om stein og andre sosiale landskap (2017)

Noder om stein og andre sosiale landskap er et sosialt skulpturelt kunstverk som skapes i og for Ålesund og noen av byens omliggende øyer, og er utviklet av kunstner og koreograf
Helle Siljeholm. Prosjektet realiseres i
 samarbeid med Høstscena.

Yoga på kube

skjermbilde_2017-08-14_kl_15_05_13.png

Jugendstilsenteret og KUBE gjentar suksessen fra ifjor og inviterer igjen til Yoga på KUBE!

Liv Reidun Brakstad og Bent Erik Myrvoll 16.september kl.14.00

Samarbeidsprosjekt ved Nidarosdomen. Foto: Bent Erik Myrvoll
Samarbeidsprosjekt ved Nidarosdomen. Foto: Bent Erik Myrvoll

Brakstad og Myrvoll har samarbeidet flere ganger tidligere, og til denne anledningen forener de sine selvstendige prosjekter i en helt ny performance som vil finne sted i Mellomrommet til Jugendstilsenteret og KUBE. Dette prosjektet markerer også avslutningen på Bent Erik Myrvolls mangeårige prosjekt med Norsk Kunstambulanse.

BOKSLIPP OG MIDTSOMMERFEST I MELLOMROMMET LØRDAG 24.JUNI 2017

Fra åpningen av BYEN 17.juni 2016. Foto: Kristin Støylen
Fra åpningen av BYEN 17.juni 2016. Foto: Kristin Støylen

Det er nå ett år siden åpningen av utstillingsprosjektet BYEN, og dette markeres med bokslipp og midtsommerfest i Mellomrommet. Det blir DJ-sett med gjengen fra Fagernes Yacht Klubb som spiller konsert på Terminalen samme kveld, omvisning i utstillingen ”BYEN – som ikke ble”, verksted for barn, og mulighet til å kjøpe god mat og drikke fra Apotekeren Kafé sin nye sommermeny. Vi ønsker alle velkommen til å bli med på feiringen i museets åpningstid mellom kl.10-17!

I løpet av året har Mellomrommet utviklet seg til å bli et attraktivt tilholdssted for byens innbyggere og besøkende, og området er nå videreutviklet med ekstra plasser ved kafeens uteservering, nye planter og aktiviteter. Test balansen din på vår nye slakkline, ta med vennegjengen og spill bordtennis, få deg noe leskende å drikke på uteserveringen og les i BYEN-boken sammen med oss denne midtsommer-lørdagen mens gjengen fra Fagernes Yacht Klubb sørger for å sette stemningen med den beste musikken fra 1970- og 80-tallet!

Publikasjonen ”BYEN – en utstilling om by, byutvikling og urbanisering” inneholder tekster av kunsthistorikerne Sabine Nielsen, Even Smith Wergeland og kurator for BYEN, Benedikte Holen. Forord ved direktør Gro Kraft. Design ved Eivind Molvær.

Lanseringshelgen er prisen på boken 149,- inkludert plakat og totebag.
Normal pris 199,-.

Program for dagen:

11.00-14.00: Malerverksted for barn i tilknytning Ørnulf Opdahl-utstillingen.
Gratis inngang til museet for barn i følge med en voksen. 30,- p.p. i materialkostnader.

13.00-13.45: Oppsummering av BYEN-prosjektet, introduksjon til publikasjonen og miniomvisning i ”BYEN som ikke ble” ved kurator Benedikte Holen.
Inkludert i inngangsbilletten, gratis for personer med årskort.

14.00-17.00: DJ Fagernes Yachtklubb
Gratis for alle! (Ved dårlig vær flyttes DJ-settet inn i Apotekeren Kafé)

10.00-17.00: Midtsommerstemning i mellomrommet med utvidet areal for servering, ny sommermeny fra kafeen, ping-pong og slakkline.

Sommerferie i Ålesund?

img_1713.jpg

Har du lyst til å lære mer om Ørnulf Opdahls kunstnerskap? Fra 3. til 7. juli kl. 12 inviterer vi barn i skolealder til omvisning og verksted. Sammen med en av museets dyktige formidlere vil du få se utvalgte kunstverk, og lage skisser som du senere skal bruke til å lage ditt eget landskapsmaleri. 

Opplegget varer fra klokken 12:00–13:30. Det er plass til 10 barn per gruppe og deltakeravgift er 30 kr. Foreldre kan bli med om ønskelig, men det oppfordres heller til et besøk i vår koselige i kafé. Forhåndspåmelding er mulig og sendes til formidling@jugendstilsenteret.no. 

Om utstillingen 

Ørnulf Opdahls utstilling ”Vintersolverv” er årets hovedsatsning for Jugendstilsenteret og KUBE. Over tre etasjer presenteres utvalgte malerier fra 1960-tallet og frem til i dag. Dette er en unik anledning til å se nærmere på den kunstneriske utviklingen til en av landets fremste nålevende kunstnere.

Omvisning (45 min)

Omvisningen er dialogbasert og barna skal være med i en diskusjon om Ørnulf Opdahls malerier. Vi begynner med de tidligste maleriene og ser nærmere på utviklingstrekk i hans kunstnerskap i årene frem til i dag. Maleriet som kunstnerisk medium vil også være i fokus. Underveis i omvisningen vil også barna bli bedt om å utføre praktiske oppgaver som de skal jobbe videre med i maleverkstedet.

Verksted (45 min)

I etterkant av omvisningen legger vi opp til et verksted hvor målet er å gi barna en dypere forståelse av hva det vil si å male landskaper. Basert på oppgaver utført underveis i omvisningen skal barna fortolke Ørnulf Opdahls kunstnerskap gjennom sine egne landskapsmalerier. Opplegget avsluttes med en samtale om det de har laget, slik at barna kan sette ord på det de har gjort og vise frem resultatene for hverandre.

nils bech 7.september kl.19.00

Foto Benjamin Huseby.
Foto Benjamin Huseby.

Torsdag 7.september inviterer vi til konsert-performance med Nils Bech!

Omvisning ved Ørnulf Opdahl 24. august 2017 kl. 19

Foto: Karolina Nowosielska
Foto: Karolina Nowosielska

Velkommen til omvisning i utstillingen "Vintersolverv" med kunstneren Ørnulf opdahl. 

Verksted for barn 10.06.2017, 12.00-15.00

img_1748.jpg

Lørdag 10. juni feirer vi den internasjonale jugendstildagen ved å invitere til verksted for barn! Mellom kl. 12 og 15 kan man lage sin egen jugendstilinspirerte brosje.

Verkstedet er bemannet og passer best for barn i skolealder.

Det koster 30 kroner pr. barn i materialkostnader for å delta på verkstedet. Voksne som vil være med må betale ordinær inngangsbillett.

Tilskudd til gamle hus

dsc02255.jpg

Hvordan få støtte til å sette i stand bygninger og andre kulturminner? Bli med på tilskuddskveld Onsdag 7. juni 2017 kl. 19.00 på Ålesund Bibliotek, hovedbiblioteket. Jugendstilsenteret og KUBE er en av medarrangørene. 

Vinterferie i ÅLESUND?

img_1064.jpg

Jugendstilsenteret og KUBE inviterer til vinterferieaktiviteter!

Kuratoromvisning 1.7.2017 kl. 19.00

vintersolverv_230kn.jpg

Kurator Tove Lande holder en eksklusiv omvisning i Ørnulf Opdahls retrospektive maleriutstilling, "Vintersolverv" torsdag 1 juni kl. 19.00. omvisningen er inkludert i inngangsbilletten og åpen for alle interesserte. 

12Neste

Design og CMS: Osberget.no