FØLG OSS PÅ    SKRIFTSTØRRELSE  A A  A     
ny_aktuelt_museum_16_03.jpg
ny_aktuelt_museum_16_05.jpg
ny_aktuelt_museum_16_08.jpg
FØLG OSS PÅ
Meny
 

Sommerferie i Ålesund?

img_1713.jpg

Har du lyst til å lære mer om Ørnulf Opdahls kunstnerskap? Fra 3. til 7. juli kl. 12 inviterer vi barn i skolealder til omvisning og verksted. Sammen med en av museets dyktige formidlere vil du få se utvalgte kunstverk, og lage skisser som du senere skal bruke til å lage ditt eget landskapsmaleri. 

Opplegget varer fra klokken 12:00–13:30. Det er plass til 10 barn per gruppe og deltakeravgift er 30 kr. Foreldre kan bli med om ønskelig, men det oppfordres heller til et besøk i vår koselige i kafé. Forhåndspåmelding er mulig og sendes til formidling@jugendstilsenteret.no. 

Om utstillingen 

Ørnulf Opdahls utstilling ”Vintersolverv” er årets hovedsatsning for Jugendstilsenteret og KUBE. Over tre etasjer presenteres utvalgte malerier fra 1960-tallet og frem til i dag. Dette er en unik anledning til å se nærmere på den kunstneriske utviklingen til en av landets fremste nålevende kunstnere.

Omvisning (45 min)

Omvisningen er dialogbasert og barna skal være med i en diskusjon om Ørnulf Opdahls malerier. Vi begynner med de tidligste maleriene og ser nærmere på utviklingstrekk i hans kunstnerskap i årene frem til i dag. Maleriet som kunstnerisk medium vil også være i fokus. Underveis i omvisningen vil også barna bli bedt om å utføre praktiske oppgaver som de skal jobbe videre med i maleverkstedet.

Verksted (45 min)

I etterkant av omvisningen legger vi opp til et verksted hvor målet er å gi barna en dypere forståelse av hva det vil si å male landskaper. Basert på oppgaver utført underveis i omvisningen skal barna fortolke Ørnulf Opdahls kunstnerskap gjennom sine egne landskapsmalerier. Opplegget avsluttes med en samtale om det de har laget, slik at barna kan sette ord på det de har gjort og vise frem resultatene for hverandre.

BOKSLIPP OG MIDTSOMMERFEST I MELLOMROMMET LØRDAG 24.JUNI 2017

Fra åpningen av BYEN 17.juni 2016. Foto: Kristin Støylen
Fra åpningen av BYEN 17.juni 2016. Foto: Kristin Støylen

Det er nå ett år siden åpningen av utstillingsprosjektet BYEN, og dette markeres med bokslipp og midtsommerfest i Mellomrommet. Det blir DJ-sett med gjengen fra Fagernes Yacht Klubb som spiller konsert på Terminalen samme kveld, omvisning i utstillingen ”BYEN – som ikke ble”, verksted for barn, og mulighet til å kjøpe god mat og drikke fra Apotekeren Kafé sin nye sommermeny. Vi ønsker alle velkommen til å bli med på feiringen i museets åpningstid mellom kl.10-17!

I løpet av året har Mellomrommet utviklet seg til å bli et attraktivt tilholdssted for byens innbyggere og besøkende, og området er nå videreutviklet med ekstra plasser ved kafeens uteservering, nye planter og aktiviteter. Test balansen din på vår nye slakkline, ta med vennegjengen og spill bordtennis, få deg noe leskende å drikke på uteserveringen og les i BYEN-boken sammen med oss denne midtsommer-lørdagen mens gjengen fra Fagernes Yacht Klubb sørger for å sette stemningen med den beste musikken fra 1970- og 80-tallet!

Publikasjonen ”BYEN – en utstilling om by, byutvikling og urbanisering” inneholder tekster av kunsthistorikerne Sabine Nielsen, Even Smith Wergeland og kurator for BYEN, Benedikte Holen. Forord ved direktør Gro Kraft. Design ved Eivind Molvær.

Lanseringshelgen er prisen på boken 149,- inkludert plakat og totebag.
Normal pris 199,-.

Program for dagen:

11.00-14.00: Malerverksted for barn i tilknytning Ørnulf Opdahl-utstillingen.
Gratis inngang til museet for barn i følge med en voksen. 30,- p.p. i materialkostnader.

13.00-13.45: Oppsummering av BYEN-prosjektet, introduksjon til publikasjonen og miniomvisning i ”BYEN som ikke ble” ved kurator Benedikte Holen.
Inkludert i inngangsbilletten, gratis for personer med årskort.

14.00-17.00: DJ Fagernes Yachtklubb
Gratis for alle! (Ved dårlig vær flyttes DJ-settet inn i Apotekeren Kafé)

10.00-17.00: Midtsommerstemning i mellomrommet med utvidet areal for servering, ny sommermeny fra kafeen, ping-pong og slakkline.

Design og CMS: Osberget.no