FØLG OSS PÅ    SKRIFTSTØRRELSE  A A  A     
ny_aktuelt_museum_16_03.jpg
ny_aktuelt_museum_16_05.jpg
ny_aktuelt_museum_16_08.jpg
FØLG OSS PÅ
Meny
 

Omvisning ved Ørnulf Opdahl 24. august 2017 kl. 19

Foto: Karolina Nowosielska
Foto: Karolina Nowosielska

Velkommen til omvisning i utstillingen "Vintersolverv" med kunstneren Ørnulf opdahl. 

Torsdag 24.8. kl. 19:00 vil kunstner Ørnulf Opdahl holde omvisning i utstillingen "Vintersolverv. Dette er en unik sjanse til å høre Opdahl snakke om sitt kunstnerskap og utstillingens verker.

Ørnulf Opdahl (f. 1944) fra Ålesund har gjennom sitt kunstnerskap bidratt til å revitalisere og fornye den sterke norske og nordiske landskapstradisjonen. Den dramatiske stemningen i kystlandskapet er et ledemotiv i hans ikonografi. Opdahls kunstneriske prosjekt handler om å rense bort det overflødige for å komme til kjernen av den opplevelsen han vil uttrykke. Dynamikken mellom lyset og mørket står helt sentralt i hans produksjon. Sitatet ”I dette mørket er lyset” hentet fra katakombene i Roma har vært viktig for Opdahl, og definerer på mange måter essensen i kunstnerskapet. Det har derfor tjent som utgangspunkt for utvalget av verk til denne brede retrospektive utstillingen.

”Vintersolverv” tar for seg de ulike periodene i kunstnerskapet fra de første arbeidene tidlig på 1960-tallet og frem til i dag. For å få frem utviklingen er utstillingen organisert kronologisk: Underetasjen tar for seg Opdahls formative år. Første etasje omhandler vendepunktet i kunstnerskapet til hans modne uttrykk. Andre etasje er viet Opdahls utforsking av landskapsgenren fra midten av 1990-tallet til i dag..

Deltagelse i våre åpne omvisninger er gratis ved betalt entré til utstillingen. Om du vil være med er den en fordel å møte tidlig opp, da det er begrenset antall plasser. 

Design og CMS: Osberget.no