FØLG OSS PÅ    SKRIFTSTØRRELSE  A A  A     
ny_aktuelt_museum_16_03.jpg
ny_aktuelt_museum_16_05.jpg
ny_aktuelt_museum_16_08.jpg
FØLG OSS PÅ
Meny
 

  OPPLEV JUGENDSTILSENTERET

opplev_js.jpg

Våre undervisningsopplegg ved Jugendstilsenteret tilpasses ulike klassetrinn og spesielle ønsker. En tur med vår tidsmaskin er inkludert om ønskelig. Under finner du forslag til alternative omvisinger.

  Ålesund og den europeiske jugendstilen

js_lokal_nasjo.jpg

Dialogbasert omvisning med vekt på jugendstilen som kunstnerisk retning. Vi ser på Ålesunds gjenreisningsarkitektur i en større nasjonal og internasjonal sammenheng. Vi reiser med tidsmaskinen tilbake til 1904, møter håndverkerne som gjenreiste Ålesund og Apoteker Øwre som bodde og arbeidet i Svaneapoteket. Det blir lagt vekt på å tilpasse omvisningen til ulike fagområder og temaer, slik som unionsoppløsning, nasjonalisme og kunsthistorie. 

  BRANNEN I 1904 og livet i Ålesund

bybrann.jpg

Vi starter omvisningen med en reise i tid, der vår tidsmaskin tar oss med tilbake til 1904. Her får elevene oppleve hva som skjedde under bybrannen, og se hvordan Ålesund ble gjenreist i jugendstil. Deretter  blir elevene kjent med Apoteker Øwre og hans familie, som bodde og arbeidet i Svaneapoteket. Elevene lærer seg å se og å sette ord på Ålesunds gjenreisningsarkitektur og jugendstilens kjennetegn.

Design og CMS: Osberget.no